Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Hátrányos megkülönböztetés miatt fizethet Sting

Súlyos pénzbüntetésre ítélték Stinget és a brit popsztár feleségét nemi megkülönböztetés címén.

Sting és felesége, Trudie Styler 25 ezer font (9,1 millió forint) kártérítést köteles fizetni Styler volt szakácsnőjének, aki elvesztette munkáját, miután teherbe esett. A southamptoni munkaügyi bíróság már májusban az egykori alkalmazott javára döntött, de a kártérítés összegét csak most hozták nyilvánosságra. A házaspár vállalkozása, amelynek a 41 éves asszony dolgozott, fellebbezhet az ítélet ellen.

Styler szóvívője elmondta: "Trudie továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint egész életében nem különböztetett meg hátrányosan senkit és nem is fog ilyet tenni soha." Az ítélet szerint viszont Sting felesége "szégyenletes módon bánt" az asszonnyal, aki sajtóhírek szerint nyolc évig állt a Lake House Estate nevű családi vállalkozás szolgálatában.

2005-ben teherbe esett és egyre gyakrabban kellett Londonba utaznia, amivel felbőszítette munkaadóját. Styler állítólag azt mondta, hogy "itt kell lennie, amikor szükségem van rá, vagy gondolkodjon el, meddig akar még itt dolgozni", mire a szakácsnő tavaly áprilisban felmondott és a bírósághoz fordult.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter