Megjelent: 11 éve

Hétezer dolgozót tesz lapátra a Starbucks

A Starbucks amerikai kávélánc 7000 munkatárs elbocsátását, valamint 300 üzletének bezárását tervezi - közölte az amerikai anyacég.

A kávéláncot is utolérte a válság. További lépésük, hogy az idénre tervezett 270 üzlet helyett csak 140-et nyitnak meg. A Starbucks konkurense, mely oly sok fejtörést okoz: a McDonald's - értesült a Neue Zürcher Zeitung.

A negyedik negyedévben a 69 százalékkal esett az üzleti eredmény az előző évhez képest, 64,3 millió dollárra. A forgalom 2,77 milliárd dollárról 2,62-re visszaesett, a pesszimista várakozásoknál is nagyobb mértékben.

Világgazdaság Online
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter