Hófehérke és a hat törpe: leépítés Disneylandben"/>
Megjelent: 11 éve

Hófehérke és a hat törpe: leépítés Disneylandben

A Disney a napokban jelentette be, hogy további elbocsátásokat tervez vidámparkjaiban. A vezetők ugyanakkor nem csak a válsággal, hanem az újraszervezéssel magyarázzák a lépéseket.

A The Walt Disney Company tegnapi bejelentése alapján további elbocsátásokat tervez kiadásai csökkentése céljából. Azt azonban nem közölték, hogy mennyi dolgozót bocsátottak el eddig, és mennyit terveznek még.

A leépítéseket az óriásvállalat "Parks and Resorts" szegmensében hajtják végre. Ez az a részleg, amelyik a vidámparkok és szabadidőközpontok építéséért és működtetéséért felelős. A Disney vezetői azzal védekeznek, hogy a leépítés nem kizárólag a gazdasági válság következménye, hanem illeszkedik cég négy éve elkezdett megújulási struktúrájába is.

Ugyanakkor a szórakoztatóipari óriásvállalat a kalandparkok tematikájában is folytatja a vérfrissítést. Ez azt is jelenti, hogy a Disney a szórakoztatóipari centrumokban is nyit az új sikerek, mint például a High School Musical, a Toy Story, illetve az új, Pixar-rajzfilmek felé.

A Disney már fél évszázada működtet vidámparkokat, a legelső ilyen az 1955-ben átadott kaliforniai Disneyland volt. Azóta nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte épültek ilyen létesítmények, Tokiótól Párizson át Hong-Kong-ig. A "Parks and Resorts" üzletág a cégcsoport egyik legjövedelmezőbb része.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter