Hófehérke és a hat törpe: leépítés Disneylandben"/>
Megjelent: 11 éve

Hófehérke és a hat törpe: leépítés Disneylandben

A Disney a napokban jelentette be, hogy további elbocsátásokat tervez vidámparkjaiban. A vezetők ugyanakkor nem csak a válsággal, hanem az újraszervezéssel magyarázzák a lépéseket.

A The Walt Disney Company tegnapi bejelentése alapján további elbocsátásokat tervez kiadásai csökkentése céljából. Azt azonban nem közölték, hogy mennyi dolgozót bocsátottak el eddig, és mennyit terveznek még.

A leépítéseket az óriásvállalat "Parks and Resorts" szegmensében hajtják végre. Ez az a részleg, amelyik a vidámparkok és szabadidőközpontok építéséért és működtetéséért felelős. A Disney vezetői azzal védekeznek, hogy a leépítés nem kizárólag a gazdasági válság következménye, hanem illeszkedik cég négy éve elkezdett megújulási struktúrájába is.

Ugyanakkor a szórakoztatóipari óriásvállalat a kalandparkok tematikájában is folytatja a vérfrissítést. Ez azt is jelenti, hogy a Disney a szórakoztatóipari centrumokban is nyit az új sikerek, mint például a High School Musical, a Toy Story, illetve az új, Pixar-rajzfilmek felé.

A Disney már fél évszázada működtet vidámparkokat, a legelső ilyen az 1955-ben átadott kaliforniai Disneyland volt. Azóta nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte épültek ilyen létesítmények, Tokiótól Párizson át Hong-Kong-ig. A "Parks and Resorts" üzletág a cégcsoport egyik legjövedelmezőbb része.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter