Megjelent: 4 éve

Hogyan változtak a munkába járás költségtérítésének szabályai?

2015. augusztus 1-jétől módosult az a kormányrendelet, amely a munkába járás költségtérítésének szabályait tartalmazza. Azok számára, akik abban reménykedtek, hogy a sok-sok éve változatlan kilométerenként 9 forintos összeg emelkedett meg, sajnos rossz hírünk van. E tekintetben nincs változás. A kisgyermekes családok azonban örülhetnek.

Mint az bizonyára ismert, a munkáltató köteles a munkába járással kapcsolatos költségek egy részét megtéríteni munkavállalójának. A mértékét tekintve nincs változás, a munkába járást szolgáló bérlet vagy menetjegy árának 86 százaléka, vagy saját gépjármű igénybevétele esetén kilométerenként 9 forint jár a munkavállalónak.

A kormányrendelet szerint a munkavállaló akkor jogosult a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás során azok árának legalább 86 százalékára, ha a munkavégzés helyére, belföldi vagy határon átmenő országos közforgalmú vasút 2. kocsiosztályán, menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi autóbuszjáraton, elővárosi vasúton (HÉV-en), menetrend szerint közlekedő hajón, kompon, vagy réven utazik, vagy hazautazás céljából légi közlekedési járművet használ.

Hazautazás esetén azonban figyelemmel kell lenni arra, hogy a kifizetett összeg havi felső korlátja 2015-ben 35.200 forint.

A munkába járás a fentiekben felsorolt közösségi közlekedés lehetősége mellett megoldható saját gépjárművel is. Az így megszerzett kilométerenkénti 9 forintos költségtérítés az szja törvény szerint nem minősül bevételnek. Fontos azonban tudni, hogy a munkáltató csak a kormányrendeletben meghatározott esetekben kötelezett a költségtérítés fizetésére, melyek a következőek:

- Ha a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye és a munkavégzés helye között nincs közösségi közlekedés, illetve ha a munkavállaló a munkarendje miatt egyáltalán nem vagy csak hosszú várakozással tudna igénybe venni közösségi közlekedést.
- A munkavállaló mozgáskorlátozottsága esetén a munkáltatónak szintén biztosítania kell a kilométerenkénti 9 forintos költségtérítést.
- 2015. augusztus 1-jétől a fenti esetek köre bővült ki azzal, hogy a kilométerenkénti költségtérítésre az a munkavállaló is jogosult, akinek óvodai vagy bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermeke van.

Itt még nem értek véget, az óvodás, bölcsődés gyermekkel rendelkező munkavállalókat érintő új, kedvező előírások. A kormányrendelet további módosításának köszönhetően ugyanis a munkáltatónak lehetősége lesz arra is, hogy mozgáskorlátozott, vagy kisgyermekkel rendelkező munkavállaló munkába járását még abban az esetben is a kormányrendelet szerinti munkába járásnak minősítsen, ha a munkavállaló közigazgatási határon belülről utazik a munkavégzés helyére.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a munkáltató munkába járáshoz, költségtérítés formájában nyújtott kilométerenkénti 9 forintos támogatása adómentes juttatásként kezelendő.

UCMS Group Hungary
HR Blog
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hogyan változtak a munkába járás költségtérítésének szabályai?

2015. augusztus 1-jétől módosult az a kormányrendelet, amely a munkába járás költségtérítésének szabályait tartalmazza. Azok számára, akik... Teljes cikk

2015-től be kell jelenteni a NAV-nak a munkavállalói értékpapír-juttatási programokat

A munkavállalói pénzügyi részvételi (EFP – Employee Financial Participation) programokkal a munkavállalók a cégben tulajdonosi, részvényesi... Teljes cikk

Bérgarancia támogatás maximuma 2015-ben

A bérgarancia támogatás a Bérgarancia Alapról szóló, 1994. évi LXVI. törvény alapján megállapítható visszatérítendő kamatmentes támogatás.... Teljes cikk