Szerző: HR Portal
Megjelent: 13 éve

HR MBA - csak azoknak, akiknek nincsenek éveik a HR szakma elsajátítására

"A HR szakmát csak sok év alatt lehet elsajátítani" - hangzott el az egybehangzó vélemény több HR szakember szájából, akikkel több éves képzési, tanácsadási, fejlesztési területeken végzett munkánk során találkoztunk különböző közepes és nagy cégeknél.

A fenti mondat indította el bennünk azt a gondolkodási folyamatot, melynek eredményeképpen létrejött egy olyan kurzus, mely segít az emberi erőforrás menedzsment területén a lehető leghatékonyabb módon eligazodni és olyan gyakorlati tudásra is szert tenni néhány hónap alatt, melyhez egyébként évek lennének szükségesek. Nem véletlenül lett a kurzus szlogenje három szó: gyakorlatorientált, azonnali, komplex.

De ki mondja meg, hogy mik a legfontosabb HR területek, amelyekkel foglalkozni érdemes? A HR tankönyvek természetesen sok mindenre rávilágítanak, számos témát boncolgatnak, de mi a gyakorlati oldal véleményére voltunk kíváncsiak. Az elméleti ismereteket a legtöbb szakember már úgyis rég megszerezte valamelyik felsőoktatási intézményben. De mindenki arra kíváncsi, amiről a tankönyvek nem vagy nem "úgy" írnak. Ezért tehát felmérést végeztünk számos cég HR vezetőjének bevonásával, melynek eredményeképpen összeállt a 2009 januárjában induló első HR MBA kurzus anyaga. 15 modul, 15 téma, számos előadó, akik mind gyakorlati szakemberek. Kivétel nélkül évtizedes HR-es és vezetői tapasztalattal rendelkeznek, és tudásuk legjavát osztották meg a résztvevőkkel.

Maga a képzés is más volt, mint a hagyományos szakmai képzések. Inkább a workshop és tréning jelleg dominált, ahol a létszám tudatosan alacsony. A cél a tapasztalatcsere, a tudásmegosztás, nemcsak az előadó által, de a résztvevők között is. A visszajelzések szerint működik ez a modell és érdemes megtartani ezt az oktatási formát. Ez adja a képzés nevének magyarázatát is. Az MBA nem félrevezetésképpen került a címbe, hanem azért, hogy hangsúlyozzunk két dolgot: a gyakorlatorientáltságot és a már meglévő szakmai ismeretekre való ráépítést, amivel a tudásszerzés intenzívebb, eredményesebb tud lenni.

Miért gyakorlatorientált? Azért, mert a képzési napokat gyakorló HR vezetők tartották, olyan specialisták, akik egytől egyig mesterei szakmájuknak. Akik részt vettek a kurzuson nem száraz, tankönyvszerű ismeretet szereztek, hanem konkrét példákon, gyakorlatokon keresztül "leshették" el a nagyok módszereit.

"A karriermenedzsment témája számomra aktuális, a tréning jó gyakorlatias megközelítést adott a témában járatos szakemberektől. Egyáltalán nem volt 'tankönyv ízű." HR MBA - 15. modul - Karriertervezés és vezetői utánpótlás tervezés, Farkas Csilla, Cora

Miért azonnali? Azért, mert olyan ismeretek megszerzésére adtunk lehetőséget, melyet akár már másnap beépíthettek a mindennapi feladataikba a résztvevők.

"Jó volt egy igazán tapasztalt és jó szakembertől TANULNI!" HR MBA - Hatékony teljesítménymenedzsment és outputjai - Tóth Krisztina, Siemens Erőműtechnika Kft.

"Nagyon tetszett a képzés hatásos kezdése!!! Igazán tartalmas és mozgalmas tréning volt. Új megvilágításban és új szemszögből mutatta be Mária számunkra az értékelési módszereket." HR MBA - 5. modul - Mester Gabriella, Innovitas Közhasznú és Nonprofit Kft.


Miért komplex? Azért, mert a 15 modul 15 különböző fontos témát ölelt fel. HR stratégia, Toborzás-kiválasztás, Bérezési és ösztönzési rendszerek, Képzés-fejlesztés, Létszámgazdálkodás és műszakrend, a HR PR és kommunikációs szerepben, HR támogató szoftverek, Karriertervezés, Kompenzáció, HR finanszírozás, HR kontrolling, Teljesítménymenedzsment, Munkajog, Vállalati és szervezeti racionalizálás, Érdekképviseletekkel való együttműködés.

A szakmaiság garanciáját csak a felkészült előadók jelenthetik. Az első kurzus során olyan szakemberekkel dolgoztunk együtt, mint Major Mária (TEVA), Mészáros Mónika (METRO), Kirner Dezső (DHL), Hajnal János (Debrecen TISZK), Steininger Zsolt (Borsod Volán), Vecsei Gizella (Michelin Hungária), Makray Réka (FAG), dr. Gecse Istvánné (BAZ Megyei Munkaügyi Bíróság címzetes munkaügyi bírója, korábbi elnöke), Kerezsi Mária (TIGÁZ), Orosi Enikő (GE Hungary), Dr. Mester Csaba (INNOVITAS).

A 2009 októberében induló kurzus csak egy dologban különbözik az előzőtől: még magasabbra helyeztük a mércét. A résztvevők visszajelzései alapján csiszoltunk a tematikákon és újabb előadók is csatlakoztak a csapatunkhoz: Bacsur Kálmán (CIB), Kiszely Márta (klinikai pszichológus), Dr. Takács Ildikó és Gerákné Dr. Krasz Katalin (munkapszichológusok - BME), Győrfi Pál (OMSZ szóvivő), Végh József (túsztárgyaló). A legtöbb képzési napon két vagy több előadóra számítunk, ezzel is érdekesebbé és színesebbé téve a modulokat.

A részletes programot és a modulok tematikáját a www.hr-mba.hu oldalon olvashatják. Az első sorozatból egy kis ízelítőt is kaphatnak weboldalunkon található képek és videók segítségével.

A leendő résztvevőink izgalmánál csak a miénk nagyobb, hiszen a tét most sem kicsi: a HR szakma színvonalát növelni, szereplőit egymással megismertetni és lehetőséget adni a hosszú távú szakmai és emberi kapcsolatok kialakulására. Reméljük Önt is üdvözölhetjük valamelyik képzésünkön!
  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Adat nélkül nincs fejlődés... a vállalati oktatásban sem!

Kihívások 2022-ben a vállalati képzések területén? Az L-Soft és a Skilldict szakértői keresik az optimális lehetőségeket és online eszközöket.... Teljes cikk

Agilis vállalatok, agilis kompetenciák fejlesztése

Felgyorsult, kiszámíthatatlan, sérülékeny világban élünk, ahol a cégek napi szinten kényszerülnek üzleti tevékenységeik felülbírálatára,... Teljes cikk

A bérszámfejtés kiszervezése szinte mindenkinek megérheti

Amikor egy cég kiszervezi a bérszámfejtését, a folyamat első és legfontosabb állomása a szolgáltató cég kiválasztása. Bérszámfejtő céget... Teljes cikk

Facebook