Megjelent: 10 éve

Humánminisztériumot hoz létre a Fidesz?

A Népszabadság úgy tudja, a Fidesz egy "humán" csúcstárcát állítana föl annak igazolására, hogy politikájuk középpontjában az emberek állnak. A minisztériumhoz tartozna az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a szociális kérdések.

images

A kormányhoz közeli lap értesülései szerint a Fidesz elnöke által preferált kormányzati szerkezet erős kancelláriával, EU-ügyekre koncentráló külügyi tárcával, a büdzsé egyensúlyára figyelő Pénzügyminisztériummal és a központi fejlesztéseket irányító gazdasági minisztériummal számol.

Mindemellett lenne agrár- és vidékfejlesztési csúcsminisztérium, valamint honvédelmi tárca. A visszaállított Belügyminisztériumot Pintér Sándor irányítaná. A tervek szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata más néven fuzionálna.

A lap információi szerint ugyanakkor az igazi csúcsminisztérium az úgynevezett "humántárca" lenne; amibe az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a szociális kormányzati terület tartozna. A "humánminisztériumot" állítólag egy "külsős, egészségügyi menedzser" irányítaná.

A Népszabadság cikkében emlékeztet: Orbán Viktor kiemelt programja a gazdasági növekedés beindítása és tíz év alatt egymillió új munkahely teremtése. A lap szerint még nem dőlt el, hogy a munkaügy a humán szupertárcához, a gazdasági vagy a fejlesztési minisztériumhoz tartozzon.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter