Megjelent: 8 éve

Influenza: károkat okoznak a betegen dolgozók

images

Terjed az influenza országszerte az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint. Az idei év 5. hetének végére közel 17 ezren fordultak orvoshoz influenzajellegű tünetekkel - ám a "járványbomba még nem robbant be", a következő hetekben a trend további növekedésére is számítani lehet. Az eddigi megbetegedések jelentős mértékben érintették a munkavállalókat is: a betegek 40,3 százaléka a fiatal felnőttek közül került ki, míg a javában aktív, 35-59 éves korosztály tagjainak több mint egyötöde (22 százaléka) betegedett meg épp a vizsgált időszakban.

Van terv a tömeges munkaerő-kiesésre a Marsnál

Bár influenza elleni védőoltással nem, válságtervvel azért felkészült egy esetleges rendkívüli helyzetre a Mars Magyarország Értékesítő Bt. csapata. "Tíz százalékos vagy ez alatti munkavállalói megbetegedés esetén még nincs komoly gond - mindössze jól átgondolt szervezéssel és helyettesítéssel már könnyen megoldható a probléma. Természetesen rendelkezünk pandémiás tervvel is arra a rendkívüli helyzetre, ha a munkavállalóink 20-30 százaléka megbetegedne. Ilyenkor - természetesen, csak amennyiben a munkavállaló állapota ezt lehetővé teszi - biztosítjuk számára az otthoni munkavégzés lehetőségét és emellett minden más területre is - számlázás, logisztika, értékesítés, stb. - megvan a kész válságtervünk " - számolt be róla Mayer Zsolt, a cég vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. A cég influenza elleni védőoltással kapcsolatos álláspontja egyébként az, hogy teljes mértékben a munkavállalóra bízza a döntést, hogy egyénileg kíván-e élni a lehetőséggel.

Fontos a megelőzés is

A Mars csapatában inkább a megelőzésre helyezik a hangsúlyt: a mellékhelyiségekben, a mosdóban, a konyhában és a kávézók közelében elhelyezett figyelemfelkeltő falragaszokon, plakátokon figyelmeztetik a munkavállalókat az influenza hatékony megelőzésre - így például a gyakori, forró vizes kézmosásra, a papír zsebkendő helyes használatának fontosságára.

A munkáltató fizeti az első két hetet

Az influenza mindenesetre alaposan rányomhatja bélyegét a cégek mindennapjaira. Óvatos becslések szerint járványidőszakban a lakosság legalább 10 százalékán söpör végig a megbetegedés, komoly gazdasági kiesést is okozva mindezzel a cégeknek a termelésben. Csak az influenza miatti táppénzes időszak első két hetének finanszírozása a munkáltatóra hárul - mindemellett a munkából a betegsége miatt kieső alkalmazott távolléte a táppénzen túl még további, legalább 8-10-szeres bevételkiesést eredményezhet a cégek életében az Oltópont. hu gyorsbecslése alapján. Mivel az influenzából való felépülés két héten belül nagyrészt megtörténik, így a teljes kiesést a munkáltató zsebe érzi meg.

Veszélyes a betegen dolgozó kolléga

A megbetegedést lábon kihordó, tüsszögő, hőemelkedéssel, lázzal munkába járó kolléga irodai jelenléte sem sokat segít a helyzeten: ráadásul ő saját közérzetének rosszabbodása mellett a többieket is megfertőzheti a vírussal. Németországban a munkavédelmi hatóság tavalyi, 20 ezer fős kutatása szerint a munkavállalók 57 százaléka betegen is munkába megy. Részben a teljesítménykényszer, részben az elbocsátástól való félelem miatt. A hatóság figyelmeztet arra, hogy ez a hozzáállás hosszú távon további egészségügyi problémákhoz vezet.

Adómentes juttatás a védőoltás

Habár az influenza elleni védőoltás beadatása hatékony megoldás lehetne a munkavállalók megbetegedésének megelőzésére a kérdéses időszakban - ez egyébként még most sem késő - ez a terület még a nyilvánvaló gazdasági kihatások ellenére sem foglalkoztatja igazán a hazai munkahelyi vezetők túlnyomó többségét. Ezen az sem változtat, hogy a hagyományos vakcinaként beoltva 3000, míg a szinte fájdalommentesen, mikro tűsen beoltva 4000 forintba kerülő védőoltás adómentesen juttatható a munkavállalóknak. "Az bizonyos, hogy a multinacionális vállalatoknak és az akár néhány fős kkv-knak is megéri ezzel a kérdéskörrel foglalkoznia. Hiszen nem csak maga a vakcina, hanem annak beadatásáért felszámított ellenérték is adómentes és a védőoltással komoly gazdasági veszetségeket előzhetnek meg"- mondta el magazinunknak Váradi Edina, az RSM DTM adótanácsadó cégtől.

A Kürt Zrt. csapata ugyanaka védőoltás beadatása mellett foglalt állást. "Minden évben már szeptembertől megkezdjük a felkészülést az influenzás időszakra. Megszervezzük az influenza elleni védőoltást, amelyet a kollégák a cégnél, helyben adathatnak be, részben önköltségen. Tapasztalataink szerint a kollégák 30 százaléka rendre él is a lehetőséggel" - tudtuk meg Gergácz Lili HR - vezetőtől.

Magánügynek tekintik a vezetők az egészségmegőrzést

A betegségek megelőzése ennek ellenére sem foglalkoztatja a hazai cégvezetők nagy részét. "Hazánkban viszonylag ritkán találkozni az egészségtudatos vezetői magatartással. Inkább általános tapasztalat, hogy az egészségügyi kérdéseket sok helyütt automatikusan a munkavállalók magánügyének tekintik. Minderre a válság, az ezzel kapcsolatos mindennapos kihívások csak jobban ráerősítettek. Így aztán a vezetők gyakran fejtörést okozó, váratlan fejleményként értékelik az ilyen helyzeteket: amelyeket aztán megpróbálnak valahogy átvészelni és a lecsengését követően igyekeznek is minél hamarabb elfelejteni" - mondta el Fazekas Zsolt, a Hill International ügyvezető igazgatója. A cégvezető inkább a megelőzést, a munkavállalók egészséges életmódra ösztönzését tartja célravezetőnek - sőt, ő maga is rendszeresen biztatja a munkahelyi csapat tagjait a sportra, a mozgásra és az egészségesebb életmódra.

Mit tehet a vezető?

- Készítsen pandémiás tervet (ebben szerepel többek között a járvány alatti üzletvitel fenntartása, a helyettesítések, a pótlás megszervezése, a távmunkára átállás, a cégen belüli és azon kívüli kommunikáció stb.)
- Kérjen gyakoribb takarítást, fertőtlenítést az irodában - különösen a közösen használt helyiségekben
- Szellőztessen gyakrabban az irodában
- Ajánlja fel a kollégáknak a védőoltás lehetőségét (ha van rá keret)
- Adjon - például az üzemorvos bevonásával - tájékoztatást a munkatársaknak a higiéniai szabályokról influenzás időben (például gyakoribb kézmosás, ritkább kézfogás stb.)
- Magyarázza el a kollégáknak, ha valaki betegnek érzi magát, akkor ne a munkahelyre jöjjön, hanem forduljon orvoshoz.
- Küldje haza a betegen érkezőket
- Biztosítsa kollégáit, hogy nem éri hátrány azokat, akik betegség miatt kiesnek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Akár Barbadosról is dolgozhat távmunkában

Turistáknak ajánl 12 hónapra munkavállalói vízumot Barbados. Így akár a trópusi szigetről is lehet távmunkában dolgozni, és ott átvészelni a... Teljes cikk

Bicikliflottával könnyítik a dolgozók visszatérését

Ajándék kerékpárokkal ösztönzi a budapesti iroda dolgozóit a biztonságos és környezettudatos közlekedésre Balogh Levente, a Szentkirályi... Teljes cikk

Több mint 13 millió forintos kártérítést kapott egy férfi, mert unalmas volt a munkája

A francia férfi depressziós lett, miután lefokozták menedzseri pozíciójából. Teljes cikk