Megjelent: 5 éve

Jobban beszélünk angolul, de még így is a középmezőnyben vagyunk

A franciák, olaszok, spanyolok rosszabbul, míg a hollandok és a Skandináv-országok lakosai jobban beszélnek angolul mint mi magyarok, derül ki a Education First nevű nemzetközi nyelvoktató cég nyelvtudás szerinti osztályozásából, amelyről a Magyar Nemzet számolt be.

Magyarország a 2016-os felmérés eredménye szerint a 18. helyen áll a 72 országot tartalmazó listán, ami már a felső harmad, ugyanakkor európai összehasonlításban még inkább a középmezőnyben szereplünk, 26 országból a 15. helyen. A régió több országa is körülöttünk helyezkedik el, a Csehország, Szerbia és Lengyelország előrébb, míg Románia és Szlovákia mögöttünk van a listán.

Általános jellemző, hogy a nők jobban beszélnek angolul, mint a férfiak, és a 18-25 éves korosztály rendelkezik a legerősebb nyelvtudással, írja a Magyar Nemzet.

A lista élén Hollandia, Dánia és Svédország áll, míg a sereghajtók Európában Ukrajna és Törökország, míg világszinten Laosz, Líbia és Irak került a sor végére.

Magyar Nemzet
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter