Megjelent: 12 éve

Jövőre a VPOP is nyomozhat pénzmosási ügyekben

Jövőre már nem kizárólag a rendőrség, hanem a vám- és pénzügyőrség is vizsgálódhat a pénzmosással kapcsolatos ügyekben. A releváns ügyek megtalálása érdekében a jövedéki kockázatelemzési központtal összevont Központi Ellenőrzési Parancsnokság fogja kiszűrni a megalapozatlan bejelentéseket - írja a Világgazdaság.

A rendőrségnél jelenleg körülbelül negyvenen foglalkoznak a pénzmosással összefüggő bűnügyek nyomozásával, de Nagy János, országos parancsnok szerint nem valószínű, hogy valamennyien átjelentkeznek a vámhatósághoz - nyilatkozta a Világgazdaságnak. Úgy véli, többen is lesznek, akik anyagi és egyéb megfontolások miatt a rendőrségnél maradnak. Létszámbővítésre ezen felül is szükség lesz, de minden valószínűség szerint száz alatt marad a felvehető szakemberek száma.

Jövőre a környezetvédelmi termékdíj bevallásával, kiszabásával, befizetésével, visszaigénylésével és ellenőrzésével kapcsolatos adóhatósági feladatokat is a vám- és pénzügyőrség látja el. Sőt, már nemcsak az importált, hanem a Magyarországon előállított, illetve az unió más tagállamából behozott termékdíj-köteles áruk esetén is teljes körű jogosítványokat kap. A bevallási rend ettől alapjában véve nem változik meg, csak az eddigieknél gyakrabban, havonta kell majd a bevallásokat benyújtani - magyarázza a Világgazdaság.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter