kapubanner for mobile
Megjelent: 12 hónapja

Június végéig lehet pályázni családbarát munkahelyek létrehozására

A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

A Családokért Felelős Államtitkárság 13. alkalommal hirdetett pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására. 

A kiírásra olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért. 

A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát fejlesztéseit díjazzák. A 100 millió forint keretösszegű pályázatra június 30-ig várják a jelentkezéseket.

A Családbarát Munkahely pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket, és az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette. Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidői táborok szervezése és szünidői fizetett szabadság bevezetése.

A díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt. 

A Családbarát Munkahely címet tavaly 54 pályázó nyerte el, a díj megalapítása óta több mint 500 munkáltató részesült az elismerésben.

A CSP-CSBM-23 azonosítószámú "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések finanszírozása. 

A pályázati felhívás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el, a pályázók legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhetnek. 

A családbarát munkahely cím egy évre szól, 2023-ban nyertes pályázók a kitüntetést az elkövetkezendő egy évben használhatják.

MTI
 

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Súlyos üzemi baleset történt Sárszentmihályon

Egyelőre nem lehet tudni, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba miatt történt a baleset. Teljes cikk

Felmérés: nem olyan elkötelezettek a dolgozók, mint a vezetők gondolják

A kutatásban megkérdezett dolgozók kevesebb mint fele számolt be arról, hogy teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkahelye mellett. Teljes cikk

Új képzési központot létesített a Siemens Energy Budapesten

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot... Teljes cikk