Megjelent: 11 éve

Kerékpárral mentek munkába a debreceni multik dolgozói

Négy debreceni multinacionális nagyvállalat - a National Instruments, a BT, az IT Services és a TEVA - országos szinten is egyedülálló rendezvényt szervezett a biztonságos kerékpározás és a környezet védelmének népszerűsítése érdekében, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

A kerékpározást népszerűsítő rendezvény keretében a mai napon a négy vállalat dolgozóit reggel fél nyolckor a szervezők reggelivel várták a Debreceni Főtéren, hogy nyolc óra után a résztvevők kerékpárral tekerjenek be a négy különböző munkahelyre.

Az eseményre 160 lelkes kerékpáros gyűlt össze a Főtéren. A szép napos időjárás is a bringások mellé állt, és az ízletes reggeli péksütemények elfogyasztása után a munkavállalók rendőri biztosítással indultak el a munkahelyekre. A helyszínen az önkormányzat részéről Pajna Zoltán alpolgármester és Széles Diána önkormányzati területi képviselő köszöntötték a kerékpárosokat.

A négy vállalat környezettudatos vállalati stratégiájának részeként ez az összefogás azért jött létre, hogy felhívják a figyelmet a kerékpáros közlekedés előnyeire, az egészséges életvitel, a mozgás fontosságára, és az egyéni felelősségvállalásra egy élhetőbb környezet megteremtésében.

"Örömmel látom, hogy városszerte egyre több erőfeszítést tesznek a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében. Reméljük, hogy figyelemfelkeltésünkkel minél több munkáltatót arra ösztönzünk, hogy teremtsék meg a kerékpárral munkába jutás feltételeit munkavállalóiknak" - mondta el Ábrahám László az NI Hungary Kft. ügyvezetője. "Örülök, hogy a közös cél érdekében összefogtak a nagy debreceni cégek, kezdeményezésünket mind a Városi Önkormányzat, mind a Városi Rendőrség támogatja".

"Az IT Services Hungary Kft. számára fontos, hogy felelős vállalatként működjön, s az ilyen (egyben szórakoztató) programok keretében, mint a közös kerékpározás, munkavállalóinkat is környezettudatosabb magatartásra ösztönözzük. A cég nyáron átadott új debreceni központjában kifejezetten gondot fordítottak arra, hogy a kerékpározók kényelmesebben és biztonságosabban járhassanak munkába. Egyrészt őrzött kerékpártárolók állnak rendelkezésre, másrészt külön zuhanyzókat alakítottak ki az összes emeleten. A cégek közötti összefogásnak külön örülök. Bízom benne, hogy hagyományt teremtünk és több alkalommal fogunk még össze munkavállalóinkért és Debrecen városáért" - nyilatkozta Nagykálnai Andrea az IT Services Hungary Kft. kommunikációs vezetője.

"A BT évek óta számos zöld programot működtet a gyakorlatban a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, ezért nagy örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Biztos vagyok abban, hogy a debreceni központunkban tevékenykedő munkatársaink közül sokan részt vesznek a programon, és segítségükkel ezzel is hozzájárulunk egy élhetőbb környezet megteremtéséhez" - mondta Ferenczi Tamás BT európai regionális szolgáltatási központjának igazgatója.

"Az elmúlt években folyamatosan nőtt azon munkatársaink száma, akik kerékpárral érkeznek munkahelyünkre, köszönhetően a kerékpározás népszerűsítésére irányuló vállalati kampányoknak, akcióknak. Cégünk kiemelt figyelmet szentel a kerékpárral érkezők igényeinek kiszolgálására, melynek kapcsán idén nyáron új kerékpártárolóval gazdagodott debreceni telephelyünk. Munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk környezetünk védelmére és óvására, s ezen túlmenően munkatársainkat is ösztönözzük az egészséges életmód gyakorlására, melyre ez az esemény remek alkalmat nyújt" - jegyezte meg Majorné Kelsánszky Mária, a Teva Gyógyszergyár Zrt. HR igazgatója.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A világ egyik legmodernebb hadiüzeme épül Zalaegerszegen

60 milliárd forintos beruházással a világ egyik legmodernebb hadiüzeme épül fel Zalaegerszegen. A termelés 2023-ban kezdődik, és a gyár a... Teljes cikk

Tejeskávé töltő üzem kapott 4 milliárd forint kormányzati támogatást

Átadták az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy Magyarország Kft. tejeskávé töltő üzemét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó... Teljes cikk

Online vállalkozói platformot indít az MFB

Összetartók.hu néven új online vállalkozói platformot fejlesztett ki és indított el a Magyar Fejlesztési Bank Csoport, amely minden magyar... Teljes cikk