Megjelent: 5 éve

Keresik a legjobb bérszámfejtőt

Április 15-én veszi kezdetét az ötfordulós, bruttó 2 millió forint összdíjazású III. Országos Bérügyviteli Bajnokság. A fenti dátumig jelentkezhetnek az érdeklődők, beleértve a főiskolák és egyetemek hallgatóit is. A szakmai bajnokság célja, hogy felhívja a figyelmet a bérügyvitel területén dolgozó szakemberek munkájának jelentőségére.

A NEXON humánügyviteli szolgáltatóvállalat szervezésében, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakmai támogatásával megrendezésre kerülő versenyre – munkaviszonytól, munkatapasztalattól függetlenül – bárki nevezhet, aki otthonosan mozog a bérügyvitel területén, és szívesen megméretteti tudását. A szervezők a felsőoktatásban tanulók jelentkezését is várják.

A tavaly több mint ezer versenyző részvételével lezajlott országos megmérettetés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a bérügyviteli dolgozók munkájának fontosságára, valamint az adótudatosság növelésének és az önkéntes jogkövetés megszilárdításának jelentőségére.

A verseny első fordulójában a résztvevők négy hónapon keresztül (április, május, szeptember, október) online feladatsorokat oldanak meg, a november 12-i döntőben pedig a fordulók során a harminc legjobb eredményt elérő versenyző méri össze tudását.

Az idei verseny újdonsága, hogy az online fordulókat követően bérügyviteli klubot tartanak a szervezők. A szakmai esemény alkalmat ad a személyes találkozásra a feladatkészítőkkel, valamint – a BGF és a NAV előadói közreműködésével – a forduló témáihoz kapcsolódó adóellenőrzési tapasztalatok, aktualitások, illetve jogszabályi összefüggések bemutatására, megvitatására. (A szervezők a bérügyviteli klubra a versenyen nem induló érdeklődőket is szeretettel várják.)

Az MKIK oklevéllel ismeri el a bajnokság első tíz helyezettjének teljesítményét, elősegítve szakmai karrierjüket. A 30 legjobb teljesítményt nyújtó versenyző közé bekerülő hallgatói jogviszonyban álló résztvevőnek pedig a NEXON ösztöndíjat, továbbá gyakornoki munkahelyet ajánl fel.

„A BGF mindig is nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy képzései a munkaerőpiacon jól hasznosítható tudást biztosítsanak hallgatóinak. Az Országos Bérügyviteli Bajnokság azért is fontos számunkra, mert hallgatóinknak is jó alkalmat kínál arra, hogy ezt a gyakorlatiast tudást hasznosítsák, és elmélyítsék. A legjobban teljesítő hallgatók ráadásul a NEXON által felajánlott gyakornoki programmal későbbi szakmai karrierjüket is megalapozhatják” – hangsúlyozta Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a verseny kapcsán.
Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető tulajdonosa kiemelte: „A kezdeményezéssel szeretnénk a közvélemény figyelmét is felhívni erre a fontos, de sokszor nem kellően elismert szakmára, egyben megmérettetési és tanulási lehetőséget adni a megcélzott szakembereknek.”

A versenyre való jelentkezési határidő április 15-e. Részletes versenyfelhívás az alábbi linken található: www.obb.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
33 milliárdos támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások

A május 29-től megnyíló pályázati felhíváson akár 153 millió forint is igényelhető. Teljes cikk

A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak. Teljes cikk

Online programozásversenyt szervez a Neumann Társaság és az ELTE IK

Április 1-ig jelentkezhetnek általános és középiskolás diákok a kibertérben zajló Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre három korcsoportban. Teljes cikk