Megjelent: 4 éve

Kerítésen belül vagy kívül akar lenni a magyar?

A nemzetközi sajtó is beszámolt a Szijjártó Péter által bejelentett Nagy Déli Vasfüggönyről. Az Index tegnap ezekből szemezgetett.

A Reuters hírügynökség a szerb-magyar határt lezáró kerítés hírére azt írta, a lépés valószínűleg bosszantani fogja az Európai Uniót és az emberi jogvédő csoportokat, és a kerítés a hidegháborús idők határzárainak az emlékeit fogják felidézni.

A Reuters tudósítás többek közt azt emeli ki Szijjártó beszédéből, hogy Magyarország nem várhat arra, hogy az EU országai megtalálják a közös megoldást. A kerítés felállítása a miniszter szerint nem sért nemzetközi jogot, és a tervet majd július 1-jén magas szintű találkozón beszélik meg a szerbekkel.

A Telegraph konzervatív brit lap is azt emeli ki, hogy az Unió túl lassan reagál. A többi tudósításhoz hasonlóan ismerteti a számokat, miszerint Magyarországon idén már több mint 53 ezren kértek menedékjogot, miközben ez a szám tavaly összesen volt 43 ezer, 2012-ben pedig még csupán 2150.

A BBC arra a tényre mutat rá, mindeközben Magyarországot is elhagyja több tízezer magyar, utalva ezzel a többek közt Nagy-Britanniába irányuló tömeges kivándorlásra.

Index/Reuters/Telegraph/BBC
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter