Megjelent: 12 éve

Kétszázezer forintos kölcsönt is kaphatnak a segélyen élők

Egy tervezet szerint 10 ezer és 200 ezer forint közötti kölcsönhöz juthatnak azok a rászorulók, akik az "esélyek bankjától" kérnek anyagi segítséget. A részleteken szocialista képviselők dolgoznak - írta a Népszava.

A pénzügyi alapot állami forrás és adományok biztosítanák. Magánszemélyek egy bankszámlára bármekkora összeget fizethetnének, így jogosulttá válnának a minimális kamatú kölcsönre. De nemcsak a befizetők vehetnék igénybe a szolgáltatást, hanem a szegénységben élők is, akár már 2009 őszétől.

Egy másik megoldás szerint szociális számlát vezetne be a kormány, a Magyar Államkincstár által vezetett szociális transzferek, vagyis a gyes, a gyed, a családi pótlék és az ápolási díj erre érkezne. Ez tenné lehetővé a szociális kölcsön igénylését, a törlesztést ugyanis ezekből az összegekből vonnák le. Egy harmadik elképzelés szerint piaci kamatozású, 5-10 ezer forintos kölcsönt vehetnének föl a szegénységben élők - olvasható a lapban.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter