Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Kevsebben kértek segélyt az Egyesült Államokban

A várt növekedés helyett csökkent a munkanélküli segélyért először folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten.

A szeptember 19-én záródott héten 530 ezren folyamodtak munkanélküli segélyért, 21 ezerrel kevesebben, mint egy héttel korábban. A Reuters elemzői konszenzusa ötezer fős emelkedést valószínűsített. A segélykérők száma az utóbbi öt hét során már negyedszer csökkent.

A kérelmezők számának alakulását a heti ingadozások kiszűrésével mutató négyhetes mozgóátlag 553.550-re, január vége óta a legalacsonyabb szintre hanyatlott. Az adat ismertetése után az euró napi csúcsra került a dollárral szemben, 1,4799 dollárt ért, ami 0,5 százalékos euródrágulás a szerda késő esti keresztárfolyamhoz képest.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Emelkedett a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 1 millió 726 ezerre emelkedett. Teljes cikk

Ez kell a nagy-britanniai munkavállaláshoz 2021-től

Nagy-Britanniában meg akarják szüntetni a brit gazdaság függését az Európából érkező olcsó munkaerőtől. Teljes cikk

Mártírként említik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat Kínában

Eddig több mint háromezer egészségügyi dolgozó kapta el a koronavírust Kínában. Teljes cikk