Megjelent: 12 éve

Kiemelten képzett munkaerőt nyújt Budapest

A Cushman and Wakefiled 1990 óta létező kutatása alapján, mely a vállalatok cégalapítási célpontjait kutatja, Budapest jelentős előrelépéseket tett. A kutatás kilenc ország 500 vállalatvezetőjének véleményét kérdezte arról, hogy látja a jövőt, a trendeket a cégalapítások területén. Moszkvába települne a legtöbb nagyvállalat.

A Cushman and Wakefield főleg ipari, fogyasztói szolgáltatásokat kínáló cégeket kerestek meg a tanulmányuk elkészítéséhez, és törekedtek felsővezetőket megkérdezni, döntéshozók véleményére támaszkodni. Az eredményeket összefoglalva elmondható, hogy Magyarország vonzó célpont maradt a nemzetközi nagyvállalatok szemében, amikor helyszínt keres régiós központjának. A vállalati döntések egyik legfontosabb kritériuma, a munkavállalók képzettsége.

Ezen a területen érte el Budapest a legnagyobb előrelépést, a 90. helyről a 21.-re lépett fel. Ezzel a régióban a legfejlettebb munkaerőt tudjuk nyújtani. A nemzetközi tendenciákban is történtek változások: az munkaerő képzettségében a vezető három hely maradt: London, Párizs, Frankfurt stabilan tartja helyét, ám az első tízbe bekerült Hollandia, Belgium és Madrid is. A negatív oldalán a sornak Bukarestet lehet kiemelni, ahol a befektetők még mindig vonakodnak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter