Megjelent: 6 éve

Kirúghatják egy bulifotó posztolása miatt?

Nemcsak szigorúan a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartások, hanem például egy éjszakai mulatozáson készült ittas fotó publikálása is munkáltatói szankciót vonhat maga után - állítják egy ügyvédi iroda jogászai a Hvg.hu-n.

images

A Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda jogászai a Hvg.hu-n megjelenő cikkben kiemelik, a munkavállaló munkaviszonya fennállása - tehát nem kizárólag a munkaideje - alatt nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.

A munkáltató akkor jár el körültekintően, ha belső szabályzatban rögzíti fontosabb elvárásait, ideértve az internet-, email-, esetleg közösségi oldal-használattal kapcsolatos rendelkezéseit.

Nemcsak szigorúan a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartások, hanem például egy éjszakai mulatozáson készült ittas fotó publikálása is munkáltatói szankciót vonhat maga után. Mivel az ilyen jellegű magatartások veszélyeztethetik a munkáltató jogos gazdasági érdekeit csakúgy, mint a munkáltató jó hírnevét.

Hvg.hu
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter