Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Kiszervez a Philips - leépítés várható

Harmadik gyártóbázisára tervezi kiszervezni székesfehérvári üzeméből egyes termékek - a szájhigiéniai eszközök, elemes borotvák, telefontartozékok - végszerelését és csomagolását a Philips - közölte az MTI-vel kedden a vállalatcsoport regionális kommunikációs vezetője.

images

images

Blazsevácz Péter tájékoztatása szerint miután a kiszervezés létszámleépítést is jelenthet, a cég vezetői kedden tárgyalást kezdtek a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal. Az úgynevezett nem televíziós termékek kiszervezése miatti létszámcsökkentés a korai, becsült adatok szerint a jelenleg mintegy 750 állandó munkavállaló egyharmadát érintheti. A végső számot az érdekképviseletekkel való tárgyalások befejezését követően hozzák nyilvánosságra.

A kiszervezésre a korai tervek szerint várhatóan jövő év áprilisában kerül sor. Televízió gyártásának megerősítésére - mint azt áprilisban már bejelentette a cégcsoport - közös vállalatot hoz létre a Philips számítógép monitorokat már hasonló vegyes vállalatban gyártó TPV-vel. A közös vállalat várhatóan az év végén alakul meg.

A székesfehérvári gyár a Philips jelentős tv-gyártó bázisa, arról azonban, hogy a közös vállalat alapítása hogyan befolyásolja majd a cégcsoport ottani tevékenységét, jelenleg még nem ismeretes.  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter