Megjelent: 4 éve

Klik átszervezés: állami fenntartás, de nagyobb önállóság

A Klik átalakítására vonatkozó terveknek március végére kell elkészülniük, mondta el Horváth Péter, a Pedagógus Kar elnöke a Kossuth Rádióban.

Pölöskei Gáborné a Klik vezetője jövő hét végén vázolja konkrét elképzeléseit az átalakításról az érintett szerkezetátalakítással foglalkozó munkacsoportnak, majd a Köznevelési Kerekasztalnak. A végleges tervezetnek március 31-re kell elkészülnie, amelynek végrehajtása az intézmény vezetőjének hatásköre.

A munkacsoport azt javasolja, hogy maradjon meg az állami fenntartás, de az iskolák és vezetőjük nagyobb önállósága és egyúttal felelőssége mellett. A Klik meghatározná a munkáltatói, költségvetési kereteket, utóbbit biztosítaná is, de ezen belül az iskoláknak nagyobb mozgástere lenne.

hvg.hu/24.hu

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter