Megjelent: 5 éve

Kőművest, segédmunkást és vízvezeték-szerelőt keresnek a cégek

Nemcsak orvosok, a nyelveket beszélő bölcsészek, az informatikusok vándorolnak külföldre a jobb életkörülményeket remélve, hanem a szakmunkások is. Itthon szinte nem is lehet szakmunkást találni, a hozzáértő emberek közül a legtöbben Nyugat-Európába mentek - mondták építési vállalkozók a Magyar Nemzetnek.

Az építőiparban egyre inkább növekszik az elvándorlás. Az orvosokhoz hasonlóan, itt is jutalékot adnak annak, aki kicsábít maga után még valakit. Léteznek közvetítők, akik ezzel keresik a kenyerüket - tudta meg a Magyar Nemzet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökétől. Tolnay Péter elmondta: vannak olyan németországi építkezések, ahol csak magyar szakemberek dolgoznak.

Az interneten kutakodva alig találni olyan álláskeresőt, aki szakmunkásként helyezkedne el. A cégek azonban nagy számban keresnek kőművest, segédmunkást és vízvezeték-szerelőt. Az ÉVOSZ tavaly nyári felmérése szerint a vállalkozások fele számolt be szakemberhiányról.

Piaci szereplők szerint nemcsak a jó fizetés, hanem az utánpótlás és a jó munkakörülmények is hiányoznak.

Magyar Nemzet
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Folytatódhatnak a bértárgyalások a Magyar Postánál

A bérvita a koronavírus miatt szakadt meg tavasszal, a szakszervezetek elnökeit július 1-jére hívták össze. Teljes cikk

Ennyi pénzt szán a kormány a munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A vállalkozások számára 2416 milliárd forintnyi kedvezményes hitel- és tőkeforrást teremtenek. Teljes cikk