Megjelent: 5 éve

Kőművest, segédmunkást és vízvezeték-szerelőt keresnek a cégek

Nemcsak orvosok, a nyelveket beszélő bölcsészek, az informatikusok vándorolnak külföldre a jobb életkörülményeket remélve, hanem a szakmunkások is. Itthon szinte nem is lehet szakmunkást találni, a hozzáértő emberek közül a legtöbben Nyugat-Európába mentek - mondták építési vállalkozók a Magyar Nemzetnek.

Az építőiparban egyre inkább növekszik az elvándorlás. Az orvosokhoz hasonlóan, itt is jutalékot adnak annak, aki kicsábít maga után még valakit. Léteznek közvetítők, akik ezzel keresik a kenyerüket - tudta meg a Magyar Nemzet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnökétől. Tolnay Péter elmondta: vannak olyan németországi építkezések, ahol csak magyar szakemberek dolgoznak.

Az interneten kutakodva alig találni olyan álláskeresőt, aki szakmunkásként helyezkedne el. A cégek azonban nagy számban keresnek kőművest, segédmunkást és vízvezeték-szerelőt. Az ÉVOSZ tavaly nyári felmérése szerint a vállalkozások fele számolt be szakemberhiányról.

Piaci szereplők szerint nemcsak a jó fizetés, hanem az utánpótlás és a jó munkakörülmények is hiányoznak.

Magyar Nemzet
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter