Megjelent: 4 éve

Korkedvezményt akarnak a gépkocsivezetők

Újratárgyalná a korkedvezmény kérdését a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége. A napokban tartott éves rendes küldöttgyűlésén elhangzott, a kedvezmény a munkaerő egyik megtartó ereje volt a gépkocsivezetők körében.

A küldöttgyűlésen elhangzott, hogy a kormány várhatóan 2019. december 31-éig meghosszabbítja a Közlekedési Központokkal a Közszolgáltatási Szerződést, így a piacnyitás még várat magára.

A közlemény szerint terítékre került a MÁV-Volán párhuzamos közlekedés kérdésköre is. Megfogalmazódott, hogy a kormányzati közlekedéspolitikában a jövőben is a vasúttársaság elsődlegességet élvez a Volánokkal szemben.

A Szövetség azonban ezt sérelmezi és elfogadhatatlannak tartja azt a gyakorlatot, hogy "az utazóközönség akarata ellenére és észérvek mellőzésével egyetlen tollvonással szűnjenek meg a Volán-járatok". Felvetődött, hogy Győrből 2009-ben megszűnt a buszközlekedés Budapestre, ugyanakkor a diákság igénye azóta sem csillapodott a Volán-buszok iránt. Ez miért nem érdekli a döntéshozókat - kérdezték a jelenlévők.

Mind a meghívott előadók, mind a küldöttgyűlés résztvevői egyetértettek a jármű-modernizációs program megvalósításának szükségességével. Megjegyezték, hogy a Volán-portfólió mintegy 6500 darabból álló buszflottájának hozzávetőlegesen húsz százaléka sürgősen cserére szorul.

Az érdekvédők szóvá tették, hogy a sajtóból és szakmai körökből is egyaránt hallható az a hír, hogy további szervezeti strukturális átalakítás kaphat zöld utat a szakmában.

A mostani hét Közlekedési Központ helyébe három vagy egy társaság léphet. A Szövetség számára érthetetlen a folyamatos átalakítási kényszer, amely szerintük sem minőségi, sem hatékonysági javulást nem eredményez.

A küldöttek elengedhetetlennek tartják a korkedvezmény érdemi újratárgyalását is. Sürgető feladatként jelölték meg, hogy mielőbb elkészüljön egy, szakértők által összeállított tervezet, amit érdemben megtárgyalnak és elfogadnak a szociális partnerek - áll a közleményben.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Az autószerelők is megsínylik a járványt

A mikrovállalkozásokat, családi cégeket és egyéni vállalkozókat érzékenyen érinti a járvány miatti bevételkiesés. Teljes cikk

Magánlaborokban kezdhetik el szűrni a fővárosi egészségügyi dolgozókat

A főpolgármester szerint a szűréshez három dolog szükséges: eszköz, laboratóriumi kapacitás és pénz. Teljes cikk

Így érvényesíthetik a cégek a járulékfizetési kedvezményeket

A kormány által bejelentett adó és járulékfizetési kedvezmények érvényesítéséhez a főtevékenységgel kapcsolatos árbevételi kritériumokat is... Teljes cikk