Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Kozák Ákos a Magyar Marketing Szövetség új elnökségi tagja

A Gfk Hungária ügyvezető igazgatóját választották az MMSZ új elnökségi tagjává.

Az elmúlt években rendkívül gyorsan változott a piac és a hozzá tartozó kommunikáció is. Ez több feladatot és nagyobb felelősséget jelent a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) számára is. A szövetség továbbra is elkötelezetten dolgozik a marketing szakma szerepének és hitelességének megerősítésén, így felhatalmazást adott az elnökségnek, hogy létszámát további elismert, kiváló szakemberekkel bővítse. A felkérést Kozák Ákos a Gfk Hungária ügyvezető igazgatója elsőként fogadta el. Így az MMSZ 12 elnökségi taggal rendelkezik.

Kozák Ákos GfK Piackutató Intézetnél 1989 óta dolgozó munkatársaként tanúja volt a legújabb kori marketing kialakulásának és működésének. A szakember kilencvenes évek derekán azt tapasztalta, hogy a marketing egyes területeire specializálódott érdekképviseleti, érdekvédelmi szervezetek jöttek létre, amelyek egyébként hatékonyan képviselték a szakmapolitikai érdekeket.

Ezekre a szervezetekre, szövetségekre továbbra is szükség van, de úgy gondolja, hogy mindamellett helye van a marketing integratív felfogásának is.

A szakember 2006-ban részt vett egy amerikai professzorok által
szervezett, a marketing pénzügyi folyamatokra gyakorolt hatását tárgyaló kurzuson, s ez teljesen új megvilágításba helyezte a diszciplínát. Bízik benne, hogy a magyarországi marketing-élet az elmúlt öt-tíz év hektikus periódusa után újra visszatér a lehiggadt, elméleti fázisába, új értelmezést és szerepet kapva a vállalatok működésében és a menedzsment megítélésében. Azt reméli, hogy ennek a folyamatnak részese lehet - fejtette ki Kozák Ákos új feladatával kapcsolatban.


Follow hrportal_hu on Twitter