Közel ezer fős leépítésbe kezd a BMW"/>
Megjelent: 11 éve

Közel ezer fős leépítésbe kezd a BMW

A kereslet drámai visszaesése miatt az autóiparban tapasztalható létszámleépítések a BMW-t is elérték. A német autóóriás mai bejelentése szerint a megváltozott piaci körülmények következtében 850 munkavállalótól kénytelenek megválni az Oxford melletti Cowley városában található Mini-gyárból.

Az intézkedés március másodikán lép életbe és elsősorban a szerződéses dolgozókat és az ügynököket érinti majd. Az új autók iránti kereslet csökkenése miatt egy hétre felfüggesztik a termelést a gyárban, majd márciustól leállítják a hétvégi műszakokat is.

A cég szóvivője elmondta: "Az autópiacon elhatalmasodó kihívásokkal a Mini gyártása során szembe kellett néznünk. A vállalat márciustól módosított munkarend szerint működik tovább, a hétvégi műszakokban dolgozókat átcsoportosítjuk a hétköznapokra. A döntést nem volt könnyű meghozni, de a tárgyalások során figyelembe vettük a szakszervezeti tagok javaslatait is."

A múlt héten a luxusautókat gyártó Bentley jelentett be 10 %-os létszámleépítést, előtte a Ford, a Nissan és a Jaguár is alkalmazottak százait volt kénytelen elküldeni. Már a Toyota is vizsgálja a létszámleépítés lehetőségét, a Honda pedig 4 hónapra bezárta egyik gyáregységét. A gyárat 1913-ban William Morris alapította, a gyár azóta tradicionális otthonává vált a Mininek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter