Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Elbocsátja 143 dolgozóját a Zala Bútor

Március utolsó napjaiban postázzák az elbocsátási értesítéseket a Zala Bútor Zrt. 143 dolgozójának, ahol megkezdődött a végelszámolás a tavaly novemberi közgyűlési határozatnak megfelelően, amikor a cég jogutód nélküli megszűnéséről döntöttek.

A 143 dolgozó elbocsátásának szándékát az előírt időben bejelentették az érdekvédelmi szervezeteknek és a munkaügyi központnak - közölte a végelszámolással megbízott budapesti KERSZI Zrt. képviselője. Nagy Barnabás tájékoztatása szerint már fogadják a hitelezői igény-bejelentéseket, és rendszeresen tárgyalnak a társaság szakszervezeti bizottságával, üzemi tanácsával. A végelszámolás elfogadott rendje szerint április 30-ig megszűnik a 143 dolgozó munkavállalói jogviszonya.

Az előírt dolgozói juttatásokon túl a vállalat vagyona fedezetet kell, hogy nyújtson a hitelezői igények teljesítéséhez. Amennyiben nem így lenne - és ennek következtében a végelszámolás sem áll meg - akkor már a bíróság mondja ki a felszámolási eljárást, ezzel együtt felszámolóbiztost jelölnek ki - közölte a KERSZI munkatársa.

A zalaegerszegi társaság korpuszbútorokra szakosodott, egyedüliként a nagyobb hazai bútorgyárak közül. Részint szobák teljes berendezésére alkalmas bútor-sorozatokat, valamint szállodai bútorokat gyártottak. A társaság megrendeléshiány miatt tavaly kapacitásainak már csak mintegy harmadát tudta lekötni.

Follow hrportal_hu on Twitter