Megjelent: 12 éve

Külföldet választják szakácsaink és pincéreink

Akadozik a szakács- és pincérutánpótlás a hazai vendéglátásban: a végzős szakemberek többségét a bizonyítvány kézhezvétele előtt külföldre szerződtetik az állásközvetítők - írja keddi számában az Új Dunántúli Napló.

Barna Tibor pécsi vendéglős azt mondta, a közelmúltban pályakezdő szakácsot keresett az éttermébe, s azzal szembesült, hogy a záróvizsga előtt állók nyolcvan százaléka már decemberben "elkelt", azaz a jó előre gondolkodó közvetítők a hazainál jobb kereseti lehetőséget ígérő külföldi munkát találtak nekik.

A magyar szakácsokat és pincéreket szívesen látják például Írországban és Angliában, ahol a szimpla tanfolyamot végzettek is el tudnak helyezkedni. Ennek már most kárát látja a hazai vendéglátás, melyből gyakorlatilag "eltűnt" egy nemzedék - áll a baranyai napilapban.

echotv.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter