Megjelent: 10 éve

Leginkább a tűzoltókban, legkevésbé a politikusokban bízunk

Továbbra is a tűzoltókban bíznak leginkább a magyarok - derül ki a GfK felméréséből. Mellettük a postások és a tanítók, tanárok élvezik még a legnagyobb bizalmat, a listát idén is az újságírók és a politikusok zárják.

A GfK Csoport legfrissebb felmérése szerint Magyarországon a 20 szakma képviselői iránti bizalomösszesítő listájának első felében szinte alig történt változás a 2009-es eredményekhez képest. Továbbra is kiemelkedően magas a bizalom a tűzoltók iránt (97 százalék), őket követik a postások, majd a tavalyi helyezést megőrizve a tanítók, tanárok a lista harmadik helyezettjei.

Az orvosokat és a katonaságot is erős bizalom övezi, ők csakúgy, mint 2009-ben, idén is a 4. illetve az 5. helyen végeztek. A nemzetközi eredményekkel összehasonlítva a postások iránti bizalom az összes felmérésben részt vett ország közül hazánkban a legmagasabb (95 százalék).

A környezetvédő szervezetek, rendőrök és a bírák megőrizték helyüket az első tízben. A jótékonysági szervezetek képviselői a lista 10. helyére kerültek a tavalyi 14. helyről. A marketing szakemberek két helyet javítva a 11. helyre kerültek, míg az ügyvédek, a köztisztviselők, az önkormányzati képviselők 2-2 hellyel estek vissza a listában. A papságról ugyanez mondható el, a tavalyihoz képest két hellyel kerültek hátrébb a sorban, így most már csak a 14.-ek.

A bankárok hét pontot javítva egy hellyel feljebb tudtak kapaszkodni a listán, ami a 16. helyhez volt elegendő. A lista végén nincs jelentős változás: a reklámszakemberekben a lakosság egyharmada bízik. Őket követik az újságírók, akikben tízből hárman bíznak. Végül, rendkívül alacsony értékkel a politikusok zárják a sort: mindössze tízből egy honfitársunk fejezte ki bizalmát vezetőinkkel szemben.

Info Rádió
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter