Megjelent: 8 éve

Lélekölő munka: gyomorforgató tartalmak kiszűrése

Az internetre feltöltött gyomorforgató tartalmak kiszűrése lelkileg nagyon megviseli az embert. A Google tartalmi tisztaságáért felelős cég egyik korábbi munkatársa szerint mindössze kilenc hónap alatt tönkretette az idegeit a lélekölő robotmunka –- írja a BuzzFeedre hivatkozva az Origo.

Gyerekpornós videókat, öngyilkosságok felvételeit és hasonló extrém tartalmakat kell nézniük nap mint nap a Google szolgáltatásait az illegális videóktól és fotóktól megtisztító szerződéses partnereknek.

A lap beszámolója szerint a keresőoldal tartalmi tisztaságáért felelős cég egyik korábbi munkatársának azután mondtak fel, hogy a hozzá küldött pszichológus tesztjén, a Rorschach-teszthez hasonló ábrákon gyerekével közösülő apákat vízionált.

Az amerikai hírportálnak jogsértő tartalmak monitorozását végző több szervezet munkatársai is úgy nyilatkoztak, hogy aki éveken át napi nyolc órában ocsmány tartalmakat néz, az teljesen érzéketlenné válik, elmegy az életkedve. Ráadásul többen megerősítették, hogy a gyomorforgató tartalmak kiszűrésével foglalkozó kollégákat nem becsülik meg.

Itthon is van hasonló munkakör. Németh Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által működtetett, a káros jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Internet Hotline vezetője a portálnak elmondta, két munkatársa a csoport tavaly szeptemberi indulása óta megfelelően helytáll. - Már az álláshirdetésben jeleztük, hogy lelki teherbíró képesség szükséges a munka elvégzéséhez, illetve állásinterjún is mutattunk olyan képeket, amelyeket látva többen azt mondták, hogy inkább nem szeretnék ezt csinálni - mondta Németh.

A dolgozóknak félévente kötelező eljárniuk pszichológushoz, de a felettesek is javasolhatják, hogy forduljanak szakemberhez, ha úgy látják, szükség van rá.

Origo.hu
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter