Megjelent: 7 éve

Lélekölő munka: gyomorforgató tartalmak kiszűrése

Az internetre feltöltött gyomorforgató tartalmak kiszűrése lelkileg nagyon megviseli az embert. A Google tartalmi tisztaságáért felelős cég egyik korábbi munkatársa szerint mindössze kilenc hónap alatt tönkretette az idegeit a lélekölő robotmunka –- írja a BuzzFeedre hivatkozva az Origo.

Gyerekpornós videókat, öngyilkosságok felvételeit és hasonló extrém tartalmakat kell nézniük nap mint nap a Google szolgáltatásait az illegális videóktól és fotóktól megtisztító szerződéses partnereknek.

A lap beszámolója szerint a keresőoldal tartalmi tisztaságáért felelős cég egyik korábbi munkatársának azután mondtak fel, hogy a hozzá küldött pszichológus tesztjén, a Rorschach-teszthez hasonló ábrákon gyerekével közösülő apákat vízionált.

Az amerikai hírportálnak jogsértő tartalmak monitorozását végző több szervezet munkatársai is úgy nyilatkoztak, hogy aki éveken át napi nyolc órában ocsmány tartalmakat néz, az teljesen érzéketlenné válik, elmegy az életkedve. Ráadásul többen megerősítették, hogy a gyomorforgató tartalmak kiszűrésével foglalkozó kollégákat nem becsülik meg.

Itthon is van hasonló munkakör. Németh Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által működtetett, a káros jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Internet Hotline vezetője a portálnak elmondta, két munkatársa a csoport tavaly szeptemberi indulása óta megfelelően helytáll. - Már az álláshirdetésben jeleztük, hogy lelki teherbíró képesség szükséges a munka elvégzéséhez, illetve állásinterjún is mutattunk olyan képeket, amelyeket látva többen azt mondták, hogy inkább nem szeretnék ezt csinálni - mondta Németh.

A dolgozóknak félévente kötelező eljárniuk pszichológushoz, de a felettesek is javasolhatják, hogy forduljanak szakemberhez, ha úgy látják, szükség van rá.

Origo.hu
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter