Lemond végkielégítéséről a BKV vezérigazgatója"/>
Megjelent: 12 éve

Lemond végkielégítéséről a BKV vezérigazgatója

Lezárulni látszik Antal Attila végkielégítési ügye. A politikai botrányt okozó esetet a BKV távozó vezérigazgatója oldotta meg, miután nem tart igényt az egyes sajtóértesülések szerint 60 milliós összegre.

2011-ig szóló kinevezésének végkielégítés nélküli, közös megegyezéses megszüntetését kezdeményezte Antal Attila, a BKV-vezérigazgatója március 25-i hatállyal oly módon, hogy addig az időpontig csak a részére járó munkabérére tart igényt - tudta meg az MTI szombaton városházi forrásokból annak kapcsán, hogy a cégvezető immár a harmadik alkalommal jelezte a döntéshozóknak távozási szándékát.

Somlyódy Csaba (MSZP), a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke az MTI értesülését megerősítve elmondta, hogy Antal Attila valóban újabb levélben kezdeményezte 2007. január 16-án kelt munkaszerződésének megszüntetését.

Antal Attila először március 9-én, majd március 25-én kezdeményezte munkaszerződésének közös megegyezéssel történő megszüntetését és a BKV igazgatósági tagsága alóli felmentését. A Főpolgármesteri Kabinet jogi szakvéleményt kért ez ügyben Tiba Zsolt főjegyzőtől, aki az MTI értesülései szerint hétfőn terjeszti elő ez ügyben javaslatát.

A főpolgármester április 7-i sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a sajtóban megjelent 60 millió forintnál jóval kisebb végkielégítésre számíthat csak Antal Attila, mivel a városvezető jogi szakértői szerint semmis a vele kötött munkaszerződés. Ezt egyébként a cég igazgatóságának előző és a jelenlegi elnöke írta alá.

Mint azt az MTI már korábban megírta, Antal Attila munkaszerződését félévente hosszabbította meg a társaság igazgatósága, jelenleg június 30-ig szól a szerződése. Tavaly az év elején még más munkajogi szabályok vonatkoztak a cégvezetők munkaviszonyára, egy későbbi törvénymódosítással viszont ismét lehetővé vált, hogy megbízási jogviszony helyett munkaviszonyban foglalkoztathassák a cégvezetőket.

Az MTI birtokába került újabb felmondó levelében Antal Attila leszögezi, hogy csak a szerződése alapján március 25-ig őt megillető járandóságára tart igényt. Ezen felül egyéb összegre nem tart igényt, azt szeretné ugyanis, ha "a BKV Zrt. finanszírozási nehézségeit nem terhelné" a munkaszerződésében rögzített végkielégítés összege.

Antal Attila felmondó levelében megállapítja, hogy a 18 éve alulfinanszírozott és átpolitizált cégnél az ő munkájával "az utolsó utáni pillanatban elkezdődött a rendszerváltás", amelynek során tavaly csaknem 11 milliárd forinttal csökkentette veszteségét a cég.

A vezérigazgató kitér arra is, hogy egy ideje méltatlan, a "tényeket mellőző PR-támadások hada" zajlik ellene. Emlékeztetett rá, hogy a cég felügyelőbizottsága nem marasztalta el őt a busztenderrel kapcsolatos vizsgálatában. Hozzátette, hogy azóta tisztázódott az is, hogy nincs valós indok elmarasztalására egyetlen intézkedése vonatkozásában sem. Leszögezte, hogy nem tett semmit, ami "szakmai vagy jogi tényekkel alátámasztva támadható lenne, nem tettem semmit a cég és ezáltal a fővárosiak érdekével ellentétben".

Antal Attila hangsúlyozva, hogy a BKV-nak vezérigazgatóra van szüksége, úgy vélte, hogy a jelenlegi helyzet csak azok érdekét szolgálja, akik nem érdekeltek a tiszta, átlátható helyzetben, akik a szükséges hosszú távú finanszírozási megoldás kidolgozását és megvalósítását nem támogatják, akik káoszban és zűrzavarban kívánják tartani a BKV-t.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Irodai alkalmazottait is beállította a gyártósorok mellé a Honda Ohióban

Berendelték a Honda irodai alkalmazottait az autógyártó gépsorok mellé Ohio államban - írja a HVG. Teljes cikk

Az Eventrend Group bérli tovább a Spoon étteremhajót

Az Eventrend Group égisze alatt folytatja augusztus 20-tól Budapest emblematikus rendezvény- és étteremhajója, a Spoon the Boat. Teljes cikk

Orvosi eszközöket gyártó üzem létesül Gödöllőn

A Samyang Biopharm 8,6 milliárd forintos beruházással orvosi eszközöket gyártó üzemet hoz létre Gödöllőn, amely első körben 55 munkahelyet... Teljes cikk