Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Lezárta a vitát a vasutas szakszervezet a Rail Cargoval

A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) és a Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) megnyugtatóan, a közös érdekek mentén sikeresen rendezte a napirenden lévő aktuális kérdéseket, és a megállapodásnak köszönhetően a kollektív munkaügyi vita a felek megelégedésével lezárult - közölte csütörtökön az RCH.

Az ezzel kapcsolatos megállapodást a közlemény szerint június 13-án írta alá az RCH székházában Kovács Imre, az igazgatóság elnöke, illetve a VASZ illetékes képviselői, Mózes Tibor (VDSzSz Szolidaritás), Zlati Róbert (Vasutasok Szakszervezete) és Bezdán Mihály (Mozdonyvezetők Szakszervezete).

A megállapodásban a vállalat megerősítette, nem fog eltérni a létszámoptimalizáció korábban a szakszervezetekkel is egyeztetett és elfogadott mértékétől.

A rövid távú intézkedéseket érintően arról is megegyezés született, hogy az RCH a szakszervezetekkel szoros együttműködésben külön technológiai vizsgálatot végez a létszám tekintetében.

A felek között abban is konszenzus volt, hogy a középtávú célok rögzítése érdekében ősszel ismét tárgyalóasztalhoz ülnek és a társaság addigra elkészülő, három évre vonatkozó üzleti tervének függvényében határozzák meg a következő évek foglalkoztatáspolitikai mérföldköveit. Az RCH és a VASZ meghatározó eredményként értékeli azt is, hogy teljes konszenzus alapján, sikeresen meghosszabbították a kollektív szerződést.

Kovács Imre a megegyezés aláírásakor azt mondta, örömére szolgál, hogy a vállalat a szakszervezetekkel együtt talált megoldást az aktuális munkaügyi kérdésekre. Hangsúlyozta, a Rail Cargo Hungaria 2013-ban is arra törekszik, hogy 2012-ben elért eredményeit megtartsa, fokozza, és versenyképességét hosszú távon biztosítsa. Ebben fontos támaszként tekint valamennyi munkavállalójára, és arra kéri a szakszervezeteket, ezt az üzenetet tolmácsolják tagjaiknak is.

A közlemény szerint a VASZ képviselői örömmel konstatálták, hogy a tárgyalások végül a szakszervezetek rendelkezésére álló eszközök további alkalmazása nélkül vezettek eredményre. Ezzel helyreállt a vállalat és a szakszervezetek közötti, jellemzően konstruktív kapcsolat - ismerteti a közlemény.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter