Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

LMP: azonnali béremelést sürgetnek az egészségügyben

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint az összeomlás szélén áll az egészségügy és azonnali béremelést követelnek.

images

Erről az ellenzéki párt országgyűlési képviselője beszélt csütörtökön az MTI-nek azt követően, hogy sajtótájékoztatót tartottak a témában Budapesten.

Ikotity István azonnali béremelést követelt a szférában, és felhívta a figyelmet arra is, hogy az alulfinanszírozott rendszerben nem megfelelő az eszközállomány, túl nagy a munkaterhelés, és igazságtalan elem a hálapénz.

Azt mondta, hogy az egész egészségügy állapotát jól tükrözi az a szerdai eset, amelynek során a fővárosi Szent Imre Kórházban egyszerre felmondott az altatóorvosok háromnegyede. Véleménye szerint az ilyen történések száma növekedni fog, mert egyre több egészségügyi dolgozó sokall majd be.

Az LMP úgy véli, hogy a szakemberek kizárólag a szakmájuk iránti elhivatottságuk és a kötöttségeik miatt vannak még Magyarországon, és nem az állam "tartja életben" az egészségügyet, hanem ők. Ha nyugatra vándorolnak, "alsó hangon" ötször-hatszor annyit kereshetnek, mint Magyarországon - világított rá a problémára.

Ikotity István hivatkozott az LMP egy felmérésére, amelyre ötszáz egészségügyi dolgozó válaszolt. Nekik mindössze tizenkilenc százalékuk nem gondolkodik a kivándorláson, negyven százalékuk pedig már megtette az első lépéseket a távozás felé.

Az LMP azonnali, százmilliárd forintos mentőcsomagot juttatna az egészségügybe, és alapbéremelést szorgalmaz. A párt által javasolt adórendszer bevezetése esetén egy egészségügyi dolgozó átlagosan 21 ezer forinttal többet vinne haza úgy, hogy semmivel sem kellene többet költeni az egészségügyre.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk