Megjelent: 11 éve

Ma ülésezik az OÉT

Az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteken plenáris ülést tart, amelyen folytatódik a miniszterelnökkel február 20-án "Válságkezelés és növekedés - stratégia az erős Magyarországért" címmel megkezdett konzultáció.

Az OÉT február 20-i ülésén a miniszterelnök azonnali megállapodást sürgetett a válságkezelés négy legfontosabb sarokkövéről, és egy széles alapokon nyugvó, társadalmi megegyezés megkötésének szükségességét vetette fel. Gyurcsány Ferenc az alapelvek közé sorolta a rövid és középtávú válságkezelést, a növekedés ösztönzését.

"Nem teszünk olyan lépéseket, amelyek súlyosbíthatják a válságot, olyanokat, amelyek rövid távon szűkítik a foglalkoztatást, és nem kezelünk válságot hitelből" - ismertette a második és a harmadik alapelvet. Negyedik pontként említette az adócsökkentési lépésekkel megegyező kiadáscsökkentési intézkedések meghozatalát.

A munkaadói oldal az adórendszer egészét érintő, 8-10 százalékpontos adócsökkentést javasolt, valamint az euró előszobájába, az ERM-2-be való minél gyorsabb belépést szorgalmazott. A munkavállalók szót emeltek az adómentes béren kívüli juttatások, köztük az üdülési csekk és az étkezési hozzájárulás tervezett megadóztatása ellen.

MTI/Magyar Nemzet
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter