Megjelent: 12 éve

Magyarázzák a politikusok a giga-végkielégítéseket

Az MSZP, a KDNP és az MDF fővárosi frakcióvezetője is keresné azokat az okokat, amik az elmúlt időszakok botrányos végkielégítéseihez vezettek. Felvetnék a Fővárosi Közgyűlés 67 képviselőjének politikai felelősségét is ez ügyben - eső után köpönyeg.

Steiner Pál szerint a BKV végkielégítési ügyeivel kapcsolatban először a jelenlegi és a korábbi vezérigazgatók szerződéskötési gyakorlatát, majd az igazgatóság és a felügyelőbizottság (fb) ténykedését, végül a tulajdonos önkormányzat felelősségét kell vizsgálni. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője erről a keddi frakcióközi egyeztetés után beszélt újságíróknak.

Steiner Pál hangsúlyozta, hogy Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes továbbra is bírja az MSZP bizalmát, a vizsgálatok majd választ adnak arra, terheli-e valamilyen felelősség ez ügyben őt.

A politikus szerint a frakcióközi egyeztetésen elfogadottak alapján jó úton haladnak afelé, hogy a jövőben ilyen mértékű járandóságokat ne fizessenek ki a BKV-nál, sem más fővárosi cégnél. Közölte, hogy a BKV-fb augusztus 31-ig elvégzi vizsgálatát, a főjegyző pedig szeptember végéig tesz javaslatot a cégek menedzserszerződéseinek új szabályozására. Hagyó Miklós kommunikációs tanácsadójának BKV-s foglalkoztatásáról a frakcióvezető az újságíróktól értesült, ezért csak annyit jegyzett meg, hogy megbeszélik az érintettekkel ezt a kérdést.

Steiner Pál cáfolta azt az ellenzéki vélekedést, amely szerint szétesés szélén áll az MSZP és az SZDSZ koalíciója. Mint mondta, vannak véleménykülönbségek, például az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok cseréjénél, amit ők jelenleg nem tartanak indokoltnak, de ennek nincs hatása a koalícióra.

A frakcióvezető az egyik fontos vizsgálandó kérdésnek tartja azt: miközben a BKV vezetése május 8-án értesült a könyvvizsgálótól arról, hogy gondokat észlelt a végkielégítések, a tanácsadói szerződések vagy a közbeszerzések terén, a tulajdonos önkormányzat május végén az éves mérlegbeszámoló során mégsem értesült erről a jelzésről.

Bagdy Gábor, a KDNP fővárosi frakcióvezetője abban látja a végkielégítések kapcsán a problémát, hogy 2006 októberétől rossz gyakorlat alakult ki, a főpolgármester-helyettesek ugyanis igen komoly jogosítványokat kaptak a közműcégek felett. Mint mondta, egyidejűleg jelentősen szűkítették az ellenzék ellenőrzési lehetőségeit, kiszorították őket az igazgatóságokból és esetenként a felügyelőbizottságokból is. A főpolgármester-helyettesek ebben a ciklusban lehetőség kaptak arra is, hogy döntően kézi vezérléssel irányítsák a cégeket - tette hozzá.

Problémaként említette a politikus azt is, hogy sem a BKV igazgatósága, sem a felügyelőbizottsága nem döntött konkrét felvetéseikről, a főváros gazdasági bizottságában pedig sorozatosan leszavazták az ellenzéki indítványokat. Különösen megdöbbentőnek tartja Bagdy Gábor azt, hogy a rendkívül kedvező közös megegyezések mellett a munkavállalók számos esetben még további többletjuttatásokat kaptak az éppen regnáló vezérigazgatótól.

Hock Zoltán, az MDF fővárosi frakcióvezetője úgy fogalmazott: a végkielégítési botrány azt jelzi, hogy megbukott a városvezetés 2006 őszétől zajló "zsebből irányítási" gyakorlata. Úgy vélte, a megbeszélésen általuk is támogatott szándék - az, hogy szeptember végéig új irányítási gyakorlatot alakítsanak ki a cégeknél - garanciát teremthet arra, hogy átláthatóbbá válik a társaságok működése.

A politikus több szinten lát felelősséget ez ügyben: a főpolgármesternél, az illetékes helyetteseinél, a gazdasági bizottságnál, a BKV vezető testületeinél és a vezérigazgatónál. Hangsúlyozta, "a kialakult problémát nem lehet még egyszer úgy kezelni, hogy kirúgják a vezérigazgatót". Fel kell vetni a Fővárosi Közgyűlés 67 képviselőjének politikai felelősségét is ez ügyben - jegyezte meg.

Az MDF-frakciónak már csak a nevében van köze az MDF-hez, ugyanis a nyári szünetre már mindhárom tagja kikerült a pártból; Hock Zoltán és Katona Kálmán már korábban, Vaskor László pedig nyáron távozott, s így jelenleg gyakorlatilag mindhárman független képviselőnek tekinthetők.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter