Megjelent: 12 éve

MÁV-Start: elbocsátás helyett vezérigazgatói poszt

A MÁV Cargo első embere kerülhet a MÁV-Start vezéri székébe, ahol Kozák Mosóczi Lászlót, elnök-vezérigazgatót váltja.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a MÁV Cargo vezérigazgatója, Kozák Tamás foglalja el a vasúti személyszállító cég, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatói székét. A lap információi szerint ezt a változást kedden jelentik be.

Minderre azt követően kerül sor, hogy Kákosy Csaba, közlekedési miniszter a közelmúltban, a január eleji vasúti közlekedésben bekövetkezett káosz miatt kezdeményezte a MÁV-Start igazgatóságának (it) felmentését.

A változásban az az érdekesség, hogy a meneszteni szándékozottak között szerepelt Kozák és Mosóczi is, hiszen mindketten it-tagok.

A lap meg nem erősített információi szerint Kozák megüresedett székét a MÁV Cargo jelenlegi vezérigazgató-helyettese, Kovács Imre foglalja el.

A közelmúltban Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója Aba Botondot, a Közlekedéstudományi Intézet személyközlekedési igazgatóját, a BKV volt vezérigazgatóját kérte fel a MÁV-Start Zrt. felügyelőbizottságának elnöki posztjára.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter