Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 éve

Mayer Gábor a Mondelez Hungária új vezetője

Július 1-től új vezető irányítja Magyarország piacvezető csokoládé, keksz és cukorka forgalmazóját, a Mondelez Hungáriát. Mayer Gábor a cég kereskedelmi igazgatói pozícióját megtartva látja el az ügyvezetői feladatokat is. A hazai vállalatot 2012 ősze óta vezető Iryna Shandarivska a Mondelez International európai központjában kapott megbízást, a keksz üzletág marketing igazgatójaként folytatja karrierjét – írja a cég közleménye.

Mayer Gábor
2014. július 1-től Mayer Gábor vette át a Mondelez Hungária Kft. irányítását. Az új vezető a Mondelez Hungária kereskedelmi igazgatói pozícióját megtartva látja el az ügyvezetői feladatokat is.

Mayer Gábor (47) két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az FMCG szektorban. 1993 és 2006 között az Unilever Magyarországnál végig kereskedelmi területen dolgozott, különböző beosztásokban. Pályafutását a jégkrém üzletág kereskedelmi igazgatójaként fejezte be e vállalatnál. 2006 és 2008 között a Danone tulajdonában lévő Győri Keksz kereskedelmi igazgatói tisztségét töltötte be. Tulajdonosváltás után, 2008-tól szintén kereskedelmi igazgatóként dolgozott a Kraft Foods Hungáriánál, mely az anyacég 2012 októberi kettéválásával a Mondelez Hungária nevet vette fel. Mayer Gábor gazdasági mérnök, diplomáját a Szent István Egyetemen szerezte. Nős, három gyermek édesapja.

A Mondelez International a világ legnagyobb globális snack vállalata; csokoládé, keksz, cukorka és rágógumi gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Idén májusban jelentette be a cég, hogy a D.E. Master Blenders 1753-mal közös vállalatban egyesítik kávémárkáikat, létrehozva a világ legnagyobb pure-play kávévállalatát. Így a Mondelēz International 2015 év közepétől (a versenyhatósági jóváhagyásokat követően) immár kizárólag a klasszikus snack kategóriákra fókuszál. Ezekben (csokoládé, keksz, cukorka) a Mondelez Hungária hazánkban piacvezető.
Follow hrportal_hu on Twitter