Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Megalakult a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács

Megalakult csütörtökön szombathelyi székhellyel a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Tanács. A 24 tagú testületben a munkavállalói oldalt 6 delegált, a munkaadói oldalt 9, az önkormányzati oldalt pedig 9 delegált képviseli.

Az alakuló ülésen a tanács tagjai átvették megbízóleveleiket, majd hosszas vita után azzal fogadták el a testület ügyrendjét, hogy az további szövegszerű módosításokra szorul. Egyetértett viszont a grémium abban, hogy az elnöki posztot az oldalak választottai rotációs rendszerben, évenkénti váltással töltik majd be.

Ennek alapján elsőként a munkavállalói oldal adja a regionális munkaügyi tanács elnökét Újvári Károly, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) delegáltja személyében.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter