kapubanner for mobile
Megjelent: 13 éve

Megállítaná a lemorzsolódást az EU

A hátrányos helyzetű gyermekek korai iskolaelhagyásának, a tanulók lemorzsolódásának megelőzéséről tanácskoznak az EU miniszterei május 19-én és 20-án az Oktatási, Ifjúsági, Kultúra és Sport Tanács brüsszeli ülésén.

images

images

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár május 19-én és 20-án részt vesz az Európai Unió Oktatási, Ifjúsági, Kultúra és Sport Tanács brüsszeli ülésén, ahol áttekintik a felnőttkori tanulásról szóló három éves uniós cselekvési terv (2008-2010) eredményeit.
Az ülésén politikai megállapodás születik a korai iskolaelhagyás csökkentését célzó szakpolitikákról szóló tanácsi ajánlásról. Ez az átfogó és ágazatközi stratégiák mihamarabbi végrehajtására hívja fel a figyelmet - áll a lapunknak eljuttatott sajtóközleményben.

Az eszmecsere a társadalmi-gazdasági szempontból hátrányos helyzetű - köztük a roma - gyermekek korai iskolaelhagyásának, a tanulók lemorzsolódásának megelőzését szolgáló szakpolitikákról szól majd, amelynek keretében a miniszterek megvitatják a megelőzést szolgáló intézkedéseket, a gyermekek oktatási kilátásainak javítási lehetőségeit továbbá, hogy miként járulhat hozzá az európai együttműködés a szakpolitikák eredményes, hatékony végrehajtásához.

Az ülésen politikai megállapodás születik a Mozgásban az ifjúság - a fiatalok tanulási célú mobilitásának ösztönzése elnevezésű tanácsi ajánlásról. A dokumentum arra ösztönzi az unió tagállamait, hogy a nemzetközi mobilitás fejlődésének útjában álló akadályok felszámolásával is támogassák a fiatalok külföldi tanulmányait.

A tanács emellett elfogadja azokat a következtetéseket, amelyek a hozzáférhető, magas színvonalú kisgyermekkori nevelés és gondozás biztosításának fontosságát hangsúlyozzák. A dokumentum célja az európai szintű együttműködés elindítása és megerősítése a területen - áll a sajtóanyagban.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek