Megjelent: 16 éve

Megérte a Sziget: százezer forintot vihettek haza a pultosok

A 15. Sziget Fesztiválon dolgozó jegyszedőknek, pultosoknak, biztonságiaknak, takarítóknak, szervezőknek vagy az őket foglalkoztató vállalkozóknak megérte az idei év is, hiszen egy hét alatt minimum 30 ezer forintot lehetett keresni, de a egyes helyeken a fizetések a százezer forintot is elérhették - derül ki a Népszabadság körképéből.

A Sziget-rendezvény pultosai a szétosztott borravalóval együtt óránként körülbelül 1000-1500 forintra számíthattak, amiért napi 10-12 órán át kell kiszolgálniuk. A többieknek kevesebb jut, így az átlagfizetés 30 ezer és 80 ezer között húzódik. Mivel a munkaadók dolgozóiknak megveszik a hetijegyet, ez nem is olyan riasztó: az "állások" általában már az ismerősi hálózaton keresztül elkelnek.

- Egyetemistaként mindenképpen megéri nekem ez a munka - mondja egy pultosként dolgozó lány. Az egyhetes munka után tavaly 78 ezer forintot kapott; idén 90 ezret remél. Gázsija két részből áll: az alapóradíj 480 forint, amihez jön a borravaló egy része. Ez általában nagyobb, mint az alapfizetés.

Egy másik, a Sziget központjától távolabb eső sátorban dolgozó fiú hasonló gázsi-borravaló aránnyal számolt, és a héttől 90-100 ezret remélt. Egy harmadik helyen csak a fix pénzt kapták meg. Ez egy hétre 30 ezer forint. Ott a munkaadók a "legjobb" 3-4 embernek 15-20 ezer forintos jutalmat is ígértek. Ennél többet csak a műszakvezetők kaptak, ám ez sem haladja meg a 70-80 ezer forintot. Egy ételt árusító lány óránként 700 forintért napi 12 órát dolgozott, de ő is komoly jattra számíthatott.

A karszalag ellenőrzése, amelyet 10-12 órán keresztül kell végezni, óránként 500 forintot ér. Emellé természetesen jár a hetijegy is. A "stresszesebb" jegyellenőrzési pontokon 900 forint is lehet az óradíj, de ott gyakrabban váltják egymást.

A Szigeten dolgozó mintegy ezer biztonsági őr órabére rendszerint 500 forint. Ehhez, ha étkezési idő van, ingyenes ellátás is jár - olvasható a Népszabadságban.
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek