Megjelent: 4 éve

Pultos, felszolgáló

A vendéglátóhelyeken (éttermekben, bárokban, cukrászdákban, bisztrókban) a vendégek kiszolgálását a felszolgálók, pincérek illetve pultosok végzik.

A felszolgáló fogadja az éttermekbe, vendéglőkbe érkező vendégeket és felszolgálja a kiválasztott ételeket, italokat. Munkák pultosoknak könnyen találhatók az Állásportál.hu-n.

A felszolgáló feladatai:
- Éttermi terítéshez, felszolgáláshoz való felkészülés: (asztalok terítése, díszítése, étlapok, árlapok összeállítása), vendégek fogadása, kiszolgálása, számla kiállítása, elszámolás.
- A pultok, vitrinek, italhűtők feltöltése, gépek üzembe helyezése, hidegkonyhai és cukrászati termékek adagolása, tálalása, csomagolása.
- Felszolgálás fogadásokon, banketteken, szállodai szobákban stb.

A pultos és pincér / pincérnő között az a különbség, hogy a  pultos egy pult mögött állva szolgálja ki a vendégeket, míg a felszolgáló kiviszi a vendég asztalához a megrendelt ételt. A bárpultos (bartender) főleg éjszakai vendéglátóipari egységekben, kocsmákban, szórakozóhelyeken dolgozik és főleg alkoholtartalmú itallal látja el a nagyközönséget. Sört csapol, fröccsöt tölt, koktélt kever. Az állásportálokon mindig vannak nyitott pozíciók a vendéglátóiparban. A pultos, de még inkább a felszolgáló szakma szakképzettséget, de legalábbis gyakorlatot kíván. Nem könnyű 4-5 tányérral a kézben biztonságosan közlekedni, ismerni kell a terítés, evőeszközhasználat szabályait stb. Nagyon fontos a jó állóképesség: pincérnek, pincérnőnek lenni kemény fizkai munka. A pultosok, felszolgálók alapfizetését jelentős mértékben megemeli a borravaló. Az állásportálokon mindig keresnek pultosokat, felszolgálókat, ezen a területen is munkaerőhiány tapasztalható. 

  • 2026.01.09Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program és a regisztráció a jegyek menüpont alatt.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2026.01.28Vezetés- és szervezetfejlesztés szakmai konferencia Bokor Attila Aranykalitkában című kutatásának harmadik fejezetéhez érkeztünk, amely ötven vezetői életúton keresztül három évtized szervezeti és vezetői tapasztalatát mutatja be. Az OD Partner is mérföldkőhöz érkezett: 30 évesek lettünk. Kinyitjuk szakmai műhelyünket és megosztjuk, hogyan gondolkodunk vezetésről, szervezetről, és aktuálisan milyen témákban mélyedünk el.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2026.01.29Bértranszparencia irányelv és diszkrimináció-tilalom Szakmai képzés a bértranszparenciáról és a diszkriminációról HR szakembereknek és vezetőknek. Készüljön fel munkajogászainkkal az EU új bérátláthatósági szabályaira!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2026.01.31Vállalati szimuláció Valós piaci helyzetben egy-egy döntés meghozatalakor helyt kell állnia mind vezetői, mind kontrolleri képességeinknek. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogyha mi is úgy gyakorolhatnánk, mint egy pilóta, aki éles felszállás előtt, a szimulátorban tanulja meg a vezetést, míg kellő rutinra tesz szert. Ez megvalósítható ma már az üzleti életben is. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Futár

A futár olyan munkakör, amelynek lényege küldemények (csomagok, levelek, iratok, ételek stb.) eljuttatása egyik helyről a másikra meghatározott időn belül. Teljes cikk

Biztonsági őr

A biztonsági őr olyan munkakör, amelynek célja emberek, épületek, területek és értékek védelme, valamint a rend és biztonság fenntartása. Teljes cikk

Takarító

A takarító feladata különböző helyiségek tisztán tartása és higiénikus állapotának biztosítása. Dolgozhat például irodákban, iskolákban,... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár