Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Megjelent a borsodi cégek TOP 100-as listája

Elektronikai és vegyipari cégek vezetik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a gazdasági társaságok 2011-es adóbevallási adatai alapján elkészített TOP 100-as listát, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra Miskolcon.

A kiadványt szerkesztő Észak-Magyarország című napilap ezúttal is az adóhatósággal, a megyei kereskedelmi és iparkamarával és az agrárkamarával közösen állította össze a TOP 100-at az adóhatósághoz beérkezett bevallási adatokra támaszkodva.

A listán a 100 legnagyobb hozzáadott értékkel, a 100 legnagyobb nettó árbevétellel rendelkező, illetve a 100 legnagyobb foglalkoztató szerepel.

Az amerikai érdekeltségű, tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. a foglalkoztatottak száma és a hozzáadott érték alapján számított kategóriában vezeti a megyei rangsort, míg a legnagyobb nettó árbevételt a szintén tiszaújvárosi, a Mol érdekeltségébe tartozó Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. könyvelhette el tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A kiadvány bemutatóján Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke arról beszélt, hogy a gazdasági-pénzügyi válság évei alatt a magyar gazdaság szereplői erőn felül teljesítettek, ennek köszönhető, hogy az elmúlt négy évben a gazdasági visszaesés nem haladta meg a 4 százalékot.

Ugyanakkor Magyarország így is a válság egyik legnagyobb vesztese volt - tette hozzá a kamarai elnök, aki szerint a magyar gazdaságot négy nagyon komoly sokkhatás érte: a kereskedelem visszaesése, a cserearányok romlása, az állami kiadások "összezuhanása", valamint a hitelpiac szűkülése, jószerivel befagyása.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk