kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Megvannak a családbarát munkahelyek

Harmadik alkalommal díjazott családbarát kis-, közép- és nagyvállalatokat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A díjakat kedden este adták át Budapesten, a nyertesek a következő évben használhatják a Családbarát vállalat elismerés logóját.

Bagdy Emőke, pszichológus, a rendezvény fővédnöke azt mondta, a mozgalom filozófiai üzenete, hogy a legfőbb érték maga az élet, annak továbbvitele, szolgálata, szeretete és tisztelete. Úgy fogalmazott, egyfajta "életvédő hungarikum" a mozgalom tevékenysége, voks az élet mellett.

A rendezvény másik fővédnökét, Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét képviselő Windisch László MNB-alelnök arról beszélt, milyen fontos szerepet játszanak a gazdaságban az olyan valódi közösségek, mint a család. Azt mondta, nem lehet sikeres vállalatot építeni olyan emberekkel, akiknek nincs egyensúlyban a magánélete a munkával. Sokkal kifizetődőbb egy családbarát munkahely - hangsúlyozta.

Nagyvállalat kategóriában első helyezett lett a K&H Bank Zrt., második a National Instruments Hungary Kft., a harmadik pedig a közösen pályázó a Magyar Telekom Nyrt. és T-Systems Magyarország Zrt.

A középvállalatok között a könyvvizsgálattal és pénzügyi tanácsadással foglalkozó BDO Magyarország, a Fornax ICT Infokommunikációs Megoldások Kft. és a Prolan Irányítástechnikai Zrt. vehetett át elismerést, míg a kisvállalatok kategóriájában a Sonrisa Informatikai Kft., a Bringóhintó Kkt., valamint az SHS Építő, Tervező és Kivitelező Kft. kapott díjat.

A kategóriák első helyezettjei B. Kopp Judit szobrászművész Család című alkotásáról mintázott bronz öntvényt vehettek át. A rendezvényen különdíjakat, valamint a családbarát működést bemutató kisfilmeknek szóló elismeréseket is kiosztott a zsűri.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát vállalat elnevezésű díját azok a cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy "házon belül" is elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, a munka és a magánélet összegegyeztetését.

A díj hasonló a szociális államtitkárság által évente meghirdetett Családbarát munkahely elismeréshez, de a kormányzati pályázat elsősorban a munkahelyek elért teljesítményét, objektív mutatóit értékeli, míg a mozgalom által díjazott cégek inkább a társadalmi szemlélet, gondolkodás és közbeszéd formálását vállalják.

A mozgalom, amelyet Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője 2009-ben alapított, abban kíván szerepet vállalni, hogy a tervezett gyerekek megszülethessenek Magyarországon. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban merjenek gyerekeket vállalni.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Súlyos üzemi baleset történt Sárszentmihályon

Egyelőre nem lehet tudni, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba miatt történt a baleset. Teljes cikk

Felmérés: nem olyan elkötelezettek a dolgozók, mint a vezetők gondolják

A kutatásban megkérdezett dolgozók kevesebb mint fele számolt be arról, hogy teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkahelye mellett. Teljes cikk

Új képzési központot létesített a Siemens Energy Budapesten

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot... Teljes cikk