Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Megvannak a családbarát munkahelyek

Bagdy Emőke, pszichológus, a rendezvény fővédnöke azt mondta, a mozgalom filozófiai üzenete, hogy a legfőbb érték maga az élet, annak továbbvitele, szolgálata, szeretete és tisztelete. Úgy fogalmazott, egyfajta "életvédő hungarikum" a mozgalom tevékenysége, voks az élet mellett.

A rendezvény másik fővédnökét, Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét képviselő Windisch László MNB-alelnök arról beszélt, milyen fontos szerepet játszanak a gazdaságban az olyan valódi közösségek, mint a család. Azt mondta, nem lehet sikeres vállalatot építeni olyan emberekkel, akiknek nincs egyensúlyban a magánélete a munkával. Sokkal kifizetődőbb egy családbarát munkahely - hangsúlyozta.

Nagyvállalat kategóriában első helyezett lett a K&H Bank Zrt., második a National Instruments Hungary Kft., a harmadik pedig a közösen pályázó a Magyar Telekom Nyrt. és T-Systems Magyarország Zrt.

A középvállalatok között a könyvvizsgálattal és pénzügyi tanácsadással foglalkozó BDO Magyarország, a Fornax ICT Infokommunikációs Megoldások Kft. és a Prolan Irányítástechnikai Zrt. vehetett át elismerést, míg a kisvállalatok kategóriájában a Sonrisa Informatikai Kft., a Bringóhintó Kkt., valamint az SHS Építő, Tervező és Kivitelező Kft. kapott díjat.

A kategóriák első helyezettjei B. Kopp Judit szobrászművész Család című alkotásáról mintázott bronz öntvényt vehettek át. A rendezvényen különdíjakat, valamint a családbarát működést bemutató kisfilmeknek szóló elismeréseket is kiosztott a zsűri.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát vállalat elnevezésű díját azok a cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy "házon belül" is elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, a munka és a magánélet összegegyeztetését.

A díj hasonló a szociális államtitkárság által évente meghirdetett Családbarát munkahely elismeréshez, de a kormányzati pályázat elsősorban a munkahelyek elért teljesítményét, objektív mutatóit értékeli, míg a mozgalom által díjazott cégek inkább a társadalmi szemlélet, gondolkodás és közbeszéd formálását vállalják.

A mozgalom, amelyet Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője 2009-ben alapított, abban kíván szerepet vállalni, hogy a tervezett gyerekek megszülethessenek Magyarországon. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban merjenek gyerekeket vállalni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk