Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Megvannak a családbarát munkahelyek

Bagdy Emőke, pszichológus, a rendezvény fővédnöke azt mondta, a mozgalom filozófiai üzenete, hogy a legfőbb érték maga az élet, annak továbbvitele, szolgálata, szeretete és tisztelete. Úgy fogalmazott, egyfajta "életvédő hungarikum" a mozgalom tevékenysége, voks az élet mellett.

A rendezvény másik fővédnökét, Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét képviselő Windisch László MNB-alelnök arról beszélt, milyen fontos szerepet játszanak a gazdaságban az olyan valódi közösségek, mint a család. Azt mondta, nem lehet sikeres vállalatot építeni olyan emberekkel, akiknek nincs egyensúlyban a magánélete a munkával. Sokkal kifizetődőbb egy családbarát munkahely - hangsúlyozta.

Nagyvállalat kategóriában első helyezett lett a K&H Bank Zrt., második a National Instruments Hungary Kft., a harmadik pedig a közösen pályázó a Magyar Telekom Nyrt. és T-Systems Magyarország Zrt.

A középvállalatok között a könyvvizsgálattal és pénzügyi tanácsadással foglalkozó BDO Magyarország, a Fornax ICT Infokommunikációs Megoldások Kft. és a Prolan Irányítástechnikai Zrt. vehetett át elismerést, míg a kisvállalatok kategóriájában a Sonrisa Informatikai Kft., a Bringóhintó Kkt., valamint az SHS Építő, Tervező és Kivitelező Kft. kapott díjat.

A kategóriák első helyezettjei B. Kopp Judit szobrászművész Család című alkotásáról mintázott bronz öntvényt vehettek át. A rendezvényen különdíjakat, valamint a családbarát működést bemutató kisfilmeknek szóló elismeréseket is kiosztott a zsűri.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát vállalat elnevezésű díját azok a cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy "házon belül" is elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását, a munka és a magánélet összegegyeztetését.

A díj hasonló a szociális államtitkárság által évente meghirdetett Családbarát munkahely elismeréshez, de a kormányzati pályázat elsősorban a munkahelyek elért teljesítményét, objektív mutatóit értékeli, míg a mozgalom által díjazott cégek inkább a társadalmi szemlélet, gondolkodás és közbeszéd formálását vállalják.

A mozgalom, amelyet Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője 2009-ben alapított, abban kíván szerepet vállalni, hogy a tervezett gyerekek megszülethessenek Magyarországon. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban merjenek gyerekeket vállalni.
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter