Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Mely országokban élik meg a legtöbb érzelmet az emberek?

A naponta megtapasztalt negatív és pozitív érzelmeket vizsgálta nemzetközi kutatásában a Gallup, amely szerint Szingapúron a legkevesebb, míg a Fülöp-szigeteken a legtöbb érzelmet tapasztalják meg az emberek.

Összesen 150 országban végezte kutatását a Gallup, amely a hétköznapi érzelmi tapasztalatokra kérdezett rá, hangsúlyozva, hogy a naponta megtapasztalható pozitív és negatív érzetek gyakorisága sokat elárul egy ország társadalmának hogylétéről. A felmérés során öt negatív és öt pozitív érzelemre kérdeztek rá a kutatók. A negatív oldalon a harag, a stressz, a szomorúság, a fájdalom és az aggódás, míg pozitív oldalon a kipihentség, a tisztelet, az öröm, a mosoly és nevetés, valamint a tanulás és érdekességek tapasztalatai voltak.

A válaszadók adatai alapján a szakértők országos átlagot számoltak, hogy megállapítsák, milyen arányban tapasztalják a helyiek a felsorolt érzéseket. Az összesítés szerint Szingapúr lakói élik át a legkevesebb köznapi érzelmet, ugyanis 36 százalékos arányban jelezték, hogy tapasztalták a felsorolt érzelmek valamelyikét. Hasonlóan alacsony a ráta Grúzia, Litvánia, Oroszország, Madagaszkár, Ukrajna és Nepál térségében is.

A legtöbb érzelmet a Fülöp-szigetek lakói élik meg, az országos mutató ott 60 százalékos. A szakértők szerint magas az érzelmi ráta El Salvador, Bahrein, Omán, Kolumbia, Chile, Kanada és az Egyesült Államok térségében is.

A magyar válaszadók 46 százalékos arányban jelezték, hogy a tíz érzelem valamelyikét megtapasztalják a hétköznapokban. Ugyanilyen mutatóval szerepel a listán Hongkong, Románia, Szlovákia, Lengyelország és Pakisztán is.

A Gallup szerint a legtöbb negatív érzelmet a Közel-Kelet és Észak-Afrika térségében tapasztalják a válaszadók, így Irak, Bahrein és a Palesztin térség lakosaira a legjellemzőbb a negatív érzelem. Pozitív érzelmeket legtöbben Latin-Amerikában éltek át, ezt a listát Panama, Paraguay és Venezuela vezeti.

ELTE TÁTK Hírlevél
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A munkahelyi boldogtalanság valódi okai és jellemzői

A munkájukkal és a körülményekkel elégedetlen munkatársakkal nem lehet hosszú távú sikereket elérni. A legtöbb cégvezető, habár tisztában van... Teljes cikk

A leggyakoribb kérdések és tévhitek a SEO-val kapcsolatban

Azok, akik értenek a SEO műfajához, sok mindent láttak és tapasztaltak már a munkájuk kapcsán. Az ő segítségükkel lehet elkészíteni egy top 10-es... Teljes cikk

Így utazz biztonságosan

Az utazás egy sokak által kedvelt hobbi és kikapcsolódás. Sok munkavállaló indul a nyári szabadság alkalmával útnak, hogy aktívan pihenje ki a... Teljes cikk