Megjelent: 7 éve

MEOSZ: nem pénzkérdés a képzés folytatása a mozgásjavító iskolában

Nem pénzkérdés a középiskolai képzés folytatása a budapesti Mexikói úti mozgásjavító iskolában a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) szerint.

A szervezet szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, a szülőkkel együtt arra kérik a főpolgármestert és az oktatást felügyelő minisztert, fontolják meg és változtassák meg a döntést. A MEOSZ már hétfőn tudatta, elfogadhatatlannak tartják, hogy a főváros a 2013-2014-es tanévtől már nem indít új szakközépiskolai évfolyamot.

A szövetség szerint a szakközépiskolai oktatás "egy tanterem kialakításával, mindössze kétmillió forintból" is folytatható lenne, ha a fővárosi önkormányzat akarná.

Közölték, a fenntartó érdemben nem is tárgyalt erről az intézménnyel, az illetékesek - figyelmen kívül hagyva a gyermekek érdekeit - eldöntötték, hogy megszüntetik a szakközépiskolát.

A MEOSZ és a szülők bíznak abban, hogy Tarlós István főpolgármester felülvizsgálja a döntést - írták. Álláspontjuk szerint a középiskola működéséhez szükséges infrastruktúra jelentős része most is rendelkezésre áll.

Közölték azt is, hogy az iskola vezetése tudomásul vette, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt a rekonstrukció csúszik, ezért is nem 200 milliót, csupán kétmillió forintot kértek az új évfolyam elindításához szükséges tanterem kialakításához.

Utaltak arra, hogy a főváros a Petrik Lajos és Neumann János szakközépiskolákat javasolta megoldásként, ám szerintük ezek az intézmények "megközelítőleg sem tudnak olyan színvonalú ellátást, fejlesztést nyújtani" a súlyos mozgássérült gyermekeknek, mint a mozgásjavító, és nem is alkalmasak arra, hogy nagyobb létszámban fogadjanak ilyen diákokat.

Véleményük szerint az is csak "papíron igaz", hogy ezekben is több szakmacsoportból választhatnak a mozgáskorlátozott diákok, a gyakorlatban csak informatikát tudnak tanulni. A főváros állításával ellentétben a Neumann János szakközépiskola messze van a Mexikói úttól, ráadásul rosszul és csak részlegesen lett akadálymentesítve. Ezzel szemben a mozgásjavító iskolában egy helyen folyik az oktatás, a fejlesztés, a különböző terápiák, és ott található a diákotthon is - írta a MEOSZ.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága hétfőn azt közölte, az iskolában nincsenek meg a szakközépiskolai képzéshez szükséges tárgyi és infrastrukturális eszközök.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Nagy könnyebbség a cégeknek: átmenetileg megszűnik a kamionstop

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben visszavonásig korlátozás nélkül közlekedhetnek a tehergépkocsik a magyarországi utakon -... Teljes cikk