Megjelent: 5 éve

Miért lassú a kikecmergés a válságból?

images

A pénzügyi összeomlás miatt Magyarország, Görögország és Írország 30 százalékkal van lemaradva attól a szinttől, ahol mára egyébként tarthatna. Az ellenpélda Svájc, amely semmilyen veszteséget nem szenvedett el.

A hosszú távú és késleltetett hatások között olyanokat sorol fel, mint a magas munkanélküliség, a vállalatok foglalkoztatási képességének gyengülése, a befektetések lassulása, az emberek várakozásainak romlása, továbbá kezdeményező és kockázatvállaló készségük leépülése.

A káros hatás csökkentéséhez erőteljesebb költségvetési és monetáris beavatkozásra lett volna szükség, továbbá agresszívebben kellett volna rendbe tenni a pénzügyi intézményeket.

A növekedés helyreállításához a kereslet növelését lehetett volna agresszívabban megcélozni, amely a termelést és a foglalkoztatást is hozza magával.

Napi.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter