Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Milliárdok az egészségügyi intézmények fejlesztésére

Lezárult az első fordulója annak a pályázatnak, amely során összesen 75 milliárd forintra pályázhatnak egészségügyi intézmények a pólusprogram keretében - jelentette be az egészségügyi miniszter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

A pólusprogram célja, hogy minden régióban legyen egy olyan intézmény, amely a legmagasabb színvonalú, progresszív ellátást nyújtja a lakosoknak, így az "egészségpólus" pályázaton infrastrukturális fejlesztésekre és eszköz-, műszerbeszerzésre lehetett pályázni.

Székely Tamás elmondta: nyolc intézmény jutott tovább az első fordulón, a kórházanként elnyerhető maximális összeg valamivel több mint 11,4 milliárd forint lehet. Az intézményi "névsort" a miniszter a januári, első kormányülésen terjeszti a kormány elé.
Eredményesen pályázott a nyíregyházi Jósa András Kórház, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház, a kecskeméti kórház, a Borsod megyei kórház, a Szegedi, a Pécsi és a Debreceni Egyetem és a győri Petz Aladár Kórház - ismertette a tárcavezető.

Vojnik Mária államtitkár az egészségügyi intézmények által pályázható foglalkoztatási támogatásról számolt be. Elmondta, a maximálisan elnyerhető 3,043 milliárd forintból az orvosok, asszisztensek bérkiegészítést kapnának, lakhatási és utazási támogatásban részesülhetnek, illetve az átképzéshez nyújtana segítséget a pályázható pénz.
Célja ennek a támogatásnak - folytatta az államtitkár - az orvosok, asszisztensek ágazatban tartása, a szakdolgozói létszámhiány enyhítése.

Ezen pályázat - amelyet december 23-án ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - egyfordulós, és nem kell az intézményeknek önerőt felmutatniuk. A nyertes intézményeknek vállalniuk kell, hogy a bérkiegészítést két évig kapja a munkavállaló, és egy évig köteles a kórház őt továbbfoglalkoztatnia.

Az államtitkár közölte, a pályázat beadási határideje 2009. március 3-tól június 2-ig tart, az elnyerhető minimum összeg négy-, a maximum ötvenmillió forint lehet.

Székely Tamás arról is beszámolt a sajtótájékoztatón, hogy jövőre is él az a szerződés, amelyet az állam kötött a Generali Biztosítóval a gyermekek balesetbiztosítására. Így a biztosító továbbra is kártérítést fizet minden 18 év alatt gyermeknek, aki balesetet szenved.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter