kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Milliárdok az egészségügyi intézmények fejlesztésére

Lezárult az első fordulója annak a pályázatnak, amely során összesen 75 milliárd forintra pályázhatnak egészségügyi intézmények a pólusprogram keretében - jelentette be az egészségügyi miniszter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

images

A pólusprogram célja, hogy minden régióban legyen egy olyan intézmény, amely a legmagasabb színvonalú, progresszív ellátást nyújtja a lakosoknak, így az "egészségpólus" pályázaton infrastrukturális fejlesztésekre és eszköz-, műszerbeszerzésre lehetett pályázni.

Székely Tamás elmondta: nyolc intézmény jutott tovább az első fordulón, a kórházanként elnyerhető maximális összeg valamivel több mint 11,4 milliárd forint lehet. Az intézményi "névsort" a miniszter a januári, első kormányülésen terjeszti a kormány elé.
Eredményesen pályázott a nyíregyházi Jósa András Kórház, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház, a kecskeméti kórház, a Borsod megyei kórház, a Szegedi, a Pécsi és a Debreceni Egyetem és a győri Petz Aladár Kórház - ismertette a tárcavezető.

Vojnik Mária államtitkár az egészségügyi intézmények által pályázható foglalkoztatási támogatásról számolt be. Elmondta, a maximálisan elnyerhető 3,043 milliárd forintból az orvosok, asszisztensek bérkiegészítést kapnának, lakhatási és utazási támogatásban részesülhetnek, illetve az átképzéshez nyújtana segítséget a pályázható pénz.
Célja ennek a támogatásnak - folytatta az államtitkár - az orvosok, asszisztensek ágazatban tartása, a szakdolgozói létszámhiány enyhítése.

Ezen pályázat - amelyet december 23-án ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - egyfordulós, és nem kell az intézményeknek önerőt felmutatniuk. A nyertes intézményeknek vállalniuk kell, hogy a bérkiegészítést két évig kapja a munkavállaló, és egy évig köteles a kórház őt továbbfoglalkoztatnia.

Az államtitkár közölte, a pályázat beadási határideje 2009. március 3-tól június 2-ig tart, az elnyerhető minimum összeg négy-, a maximum ötvenmillió forint lehet.

Székely Tamás arról is beszámolt a sajtótájékoztatón, hogy jövőre is él az a szerződés, amelyet az állam kötött a Generali Biztosítóval a gyermekek balesetbiztosítására. Így a biztosító továbbra is kártérítést fizet minden 18 év alatt gyermeknek, aki balesetet szenved.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
KSH: 9.9 százalékkal nőtt a reálkereset egy év alatt

A nettó kereset mediánértéke 340 700 forint volt. Teljes cikk

Szakemberhiány miatt szünetel több vizsgálat az Oroszlányi Szakrendelőben

A rendelőben több osztályon is szünetelni fog az ellátás az átmeneti szakemberhiány miatt. Teljes cikk

Egymilliós fizetésért keresnek szakácsot Budapestre

A hirdetés személyzeti étkezést és kedvezményes nyaralási lehetőségeket ígér leendő dolgozóinak. Teljes cikk