Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Milliárdos programmal mennek vissza a munkaerőpiacra

Október végén zárul a Békés Megyei Kormányhivatal hátrányos helyzetű személyek elhelyezkedését elősegítő programja, amely 8,017 milliárd forintos uniós támogatás révén valósult meg - tájékoztatott a hivatal.

images

images

A 2011 májusában kezdődött programba csaknem 11 ezer személyt vontak be, több mint százféle tanfolyamot indítottak, 5079-en szereztek szakképzettséget, 7170 esetben állapítottak meg foglalkoztatást ösztönző támogatást, 6799-en részesültek álláskeresési tanácsadásban és egyéb mentori segítségnyújtásban.

A szeptember végi adatok szerint több mint négyezren kaptak munkát a programból való kilépést követő 180. napon belül, ezen felül 71 személy tudott önfoglalkoztatóvá válni vállalkozóvá válás támogatás segítségével - olvasható a projektről kiadott közleményben.

A kormányhivatal kiemeli: a komplex munkaerő-piaci program hozzájárult a hátrányos helyzetű célcsoportok nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedéséhez, a foglalkoztatás és a foglalkoztathatóság növeléséhez, az esélyegyenlőség biztosításához és a diszkrimináció csökkentéséhez. A programba elsősorban az alacsony iskolai végzettségűeket, az 50 év feletti álláskeresőket, a pályakezdőket és a roma származásúakat vonták be - írják.

Nagy Ágnes, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője a projekt záró rendezvényén örömét fejezte ki, hogy október elején aláírtak egy konzorciumi megállapodást, amely szerint a következő három évben Békés megye 5,7 milliárd forintot kap arra, hogy a hátrányos helyzetű álláskeresők közül mintegy hatezret visszavezessen a munkaerőpiacra.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter