MKB: még nincs végleges döntés a leépítésről"/>
Megjelent: 11 éve

MKB: még nincs végleges döntés a leépítésről

Az MKB Banknál még nem született végleges döntés a létszámcsökkentésről, de sor kerülhet létszámot is érintő intézkedésekre.

"Egyelőre azt vizsgáljuk, milyen módon, milyen eszközökkel kell reagálnunk a világpiaci helyzet, és ezzel párhuzamosan a magyarországi gazdasági környezet drasztikus romlása által kikényszerített változásokra" - mondta az MTI-nek Csák Csongor, az MKB Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának szakterület-vezetője.

A fő tulajdonos, a BayernLB nagymértékű költségcsökkentési elvárásokat fogalmazott meg 2009-re az MKB Bankkal szemben - tette hozzá -, amelyek értelemszerűen kihatnak a bank anyagi- és emberi erőforrásainak felhasználására is.

Az erre az évre megfogalmazott szigorú költségterv elkerülhetetlenné tette a banki költségstruktúra felülvizsgálatát, a szervezeti felépítés újragondolását. Mindezek fényében egyes banki szervezeti egységek tevékenységi köre módosulhat, feladatok, munkakörök szűnhetnek meg, és sor kerülhet a létszámot is érintő intézkedések megtételére.

BayernLB által tavaly decemberben elfogadott új üzleti modell kulcstényezői a hatékonyság számottevő javítása, valamint a költségszerkezet optimalizálása. Mindez a bankcsoport egészében több százmillió eurós megtakarítást jelent az adminisztratív kiadásokban a 2013-ig terjedő időszak során, ami több mint ötezer fős leépítéssel jár együtt - közölte Csák Csongor.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter