Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

A fiatalok munkához jutásáért tüntettek

Hat szakszervezeti szövetség ifjúsági tagozatai figyelemfelkeltő demonstrációt tartottak a budapesti Deák téren hétfőn: a fiatalok tisztességes munkalehetőséghez jutásáért emelték fel a szavuk.

Az 50-70 részvevő a tisztességes munka világnapjára időzítette a megmozdulást. A tisztességes munka fogalmát a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vezette be 1999-ben.


Nincs munka vagy csak fekete


A megmozduláson Beőthy-Fehér Szabolcs, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a 15-29 éves korosztályban a munkanélküliség aránya meghaladja a 30 százalékot. Akik mégis munkához jutnak ebből a korosztályból, kénytelenek elfogadni a rossz munkakörülményeket, illetve a szürke- és feketemunkát is. A szakszervezeti fiatalok célja az, hogy tisztességes munkát kapjanak, és Magyarországon boldoguljanak - tette hozzá az elnök. Beszédek nem hangzottak el, a fiatalok különféle alakzatokat vettek fel a téren. Transzparenseik szövege a következő volt: "Az idő nem állt meg, a modern szakszervezetek érted is vannak", "Ne fagyj le, szerveződj!" illetve "Többen erősebbek vagyunk".


2013. október 8.

Follow hrportal_hu on Twitter