Megjelent: 2 éve

Ahol a legtöbb pénz kell a megélhetéshez

Tokió a világ legdrágább városa, az európai nagyvárosok közül pedig Norvégiában és Svájcban kell a legtöbb pénz a megélhetéshez – derül ki az ECA International fejvadász cég friss felméréséből. A külföldi munkavállaláson gondolkodóknak a döntés előtt ez is szempont lehet – írja a Napi Gazdaság.

Az első öt helyen három japán és két norvég város szerepel, utóbbiak közül Oslo értelemszerűen vezeti az európai rangsort is.


A volt szocialista országok városai közül nem meglepő módon a lista 14. helyét elfoglaló Moszkva vezet, Szentpétervár csak a 38. A közép-európai régióban Zágráb áll az élen a globális rangsor 96. helyével, utána Prága (125.), Szófia (129.) és Pozsony (135.) következik. Budapest az európai városok között kifejezetten barátságos árakkal várja a külföldi munkavállalókat: 151. a globális listán.


A világ legdrágább városai, 2011.
1. Tokió (Japán)
2. Oslo (Norvégia)
3. Nagoja (Japán)
4. Stavanger (Norvégia)
5. Jokohama (Japán)
6. Zürich (Svájc)
7. Luanda (Angola)
8. Genf (Svájc)
9. Kobe (Japán)
10. Bern (Svájc)
11. Basel (Svájc)
12. Koppenhága (Dánia)
13. Helsinki (Finnország)
14. Moszkva (Oroszország)
15. Caracas (Venezuela)
16. Sydney (Ausztrália)
17. Stockholm (Svédország)
18. Canberra (Ausztrália)
19. Libreville (Gabon)
20. Párizs (Franciaország)
Forrás: ECA


2011. június 17.

  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter