Megjelent: 2 éve

Eggyel több diplomát írt CV-jébe - távozott a Yahoo főnöke

Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült vasárnap a Yahoo vezérigazgatója, Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

images

Nincs informatikai diplomája


A távozni kényszerülő Thompsonról a Yahooban 5,6 százalékos részesedéssel rendelkező Third Point nevű cég derítette ki: a Yahoo éves jelentésében - amely hivatalos dokumentumnak minősül - közreadott életrajzában azt állította, hogy számvitelből és számítógép-tudományból is megszerezte a baccalaureátusi fokozatot, holott az utóbbi diplomával nem rendelkezik.


A csupán januárban kinevezett Thompson három éven belül a harmadik távozásra kényszerülő vezérigazgató a Yahoonál. A legújabb vezér lemondását és az ügyvezető kinevezését hivatalosan hétfőn fogják bejelenteni. Thompson korábban a PayPal eBay divíziójának vezetője volt. Életrajza ennek a cégnek a honlapján is hibás adatokat tartalmazott, de az éves jelentések nem tartalmaztak tódítást.


Egy részvényes áll a háttérben


A vezér lemondatása újabb csapás a cégre a Google-lal, a Facebookkal és más internetes cégekkel folytatott konkurenciaharcban, nagy győzelem viszont a Yahoo legnagyobb külső tulajdonosa, a Third Point fedezeti alap igazgatója, Daniel Loeb számára. A kisebbségi részvényes egy héttel ezelőtt robbantotta ki a botrányt.


Februárban a Third Point azt indítványozta, hogy nevezzenek ki négy új embert - köztük Loebet is - a Yahoo igazgatótanácsába. A hétvégi sajtóinformációk szerint ezzel kapcsolatban a közeli napokban megegyezhetnek, igaz, a kisebbségi tulajdonos csak három helyet kap az igazgatótanácsban.


A botrány miatt bejelentette a távozását Patti Hart is, aki a Yahooban a vezérigazgató kiválasztásáért felelős igazgató volt (MTI).


2012. május 14.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter