Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

Jó hír irodistáknak - jön a mosható billentyűzet

A számítógépek billentyűzete koszosabb a wc-ülőkénél. Ezzel a megállapítással sokkoltak néhány évvel ezelőtt egészségügyi kutatók. Annyi bizonyos, ráférne az irodai billenytűzetekre egy nagymosás. Hamarosan vízbe márthatóak lesznek tasztatúrák, ugyanis októberre jön a Logitech új fejlesztése.

Az irodai íróasztalok egyik koszfészke a billentyűzet. A takarítók nem foglalkoznak vele, a dolgozók pedig vagy éppen csak áttörlik száraz ronggyal, vagy ügyet sem vetnek rá. Pedig a billentyűzet gyorsan felszedi a port, a szőröket, lerakódik rajta az izzadtság, a zsír és könnyen a fertőzés forrásává válhat. A fő probléma: körülményes a tisztítás. Ugyan a gombok egyesével kivehetőek, de kinek van kedve ezt 70-80-szor megcsinálni. A kirázás és az áttörlés pedig nem tünteti el teljesen a koszt.


A Logitech gyártó cég mosható billenytűzettel rukkolt elő. Az októberre piacra kerülő termék az átlagnál drágább lesz (40 euró - 13 ezer forint), de csapban mosható, 30 centi mélyre is meríthető, a víz átfolyik rajta, így könnyebb és hatékonyabb a tisztítása. Eddig is akadt példa mosható tasztatúrára, ám azok összehajthatóak, szilikonból készülnek és nehézkes rajtuk gépelni.


2012. augusztus 27.

Follow hrportal_hu on Twitter